To θέατρο του Λυκαβηττού επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της πρωτεύουσας

θέατρο του Λυκαβηττού

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του υπαίθριου θεάτρου του Λυκαβηττού, χαρακτηρισμένου -πλέον- ως διατηρητέου θεατρικού μνημείου, το οποίο παραμένει κλειστό από τον Ιούνιο του 2008. Τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων εργάζονται πυρετωδώς για την ανακατασκευή του, προκειμένου το θέατρο να παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας έως τα τέλη Αυγούστου.

4 δωρεάν παραστάσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της πρωτεύουσας, σημείο συνάντησης για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, το οποίο έχει ταυτιστεί με τις αναρίθμητες συναυλίες ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, τις αξέχαστες παραστάσεις, αλλά και με τη μαγευτική θέα προς το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Η χωρητικότητα του θεάτρου με τα νέα δεδομένα υπολογίζεται στις 3.850 θέσεις, ενώ με τη διαμόρφωση και του περιβάλλοντος χώρου μπροστά στο θέατρο, ανάλογα με την περίσταση, θα μπορεί να προσελκύσει, με κάποιες επεμβάσεις, έως και 6.000 επισκέπτες.

Σε κοντινή απόσταση από την είσοδο αναμορφώνεται το παλιό κυλικείο, ενώ πολύ κοντά στο σημείο αυτό κατασκευάζονται τουαλέτες για ΑμεΑ που δεν υπήρχαν εκεί.

 

«Λίγο έμεινε ακόμη, για να μας ανοίξει την αγκαλιά του, μετά από 15 χρόνια «σιγής», το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού. Και πόσο χαρά έχουμε γι’ αυτό το έργο που αν και πολύ απαιτητικό, είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Ραντεβού στις αρχές του Σεπτέμβρη για την πρώτη συναυλία!» έγραψε στο Instagram του ο Κώστας Μπακογιάννης. 

 

Σημειώνεται ότι τη διαχείριση του θεάτρου θα έχει η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top