Μία βραδιά με τον ταλαντούχο κύριο Umebayashi στο Ηρώδειο

Ένα ταξίδι με τον Shigeru Umebayashi στην αυτοκρατορία των αισθήσεων

Shigeru Umebayashi: Μία Βραδιά Μαζί Του Στο Ηρώδειο

Απόψε, θα μιλήσει η μουσική. Αυτή είναι η υπόσχεση που συνωμοτικά δώσαμε μεταξύ μας όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Απόψε, θα ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο με εμβληματικές μουσικές εναλλαγές, κορυφώσεις, αγωνία, ένταση, σασπένς, συναίσθημα. Σαν να βλέπουμε την αγαπημένη μας ταινία χωρίς να είμαστε σε κινηματογράφο. Ηθικός αυτουργός ο ταλαντούχος κύριος Shigeru Umebayashi.

Ο Andrea Bocelli έρχεται στην Αθήνα

Ο ιθύνων νους πίσω από αριστουργηματικά soundtrack, η ενορχήστρωση και η επιτυχία των οποίων αρκετές φορές ξεπέρασε ακόμα και τη δόξα της ίδιας της ταινίας. «2046», «Ιπτάμενα Στιλέτα», «In the Mood for Love», «Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού», «Hannibal: Rising» μόλις μερικές από αυτές. Τον βλέπω. Είναι στην πρώτη σειρά. Με το χαμόγελο του «γεμίζει» τον χώρο και μας κάνει να αισθανόμαστε οικεία. Εκπέμπει σεβασμό και αποσπά το δέος μας – υπόθεση δύσκολη αν αναλογιστείς ότι είμαστε στο Ηρώδειο, έναν χώρο με ξεχωριστή ταυτότητα και ιστορία. 21:10 όλοι μας – δημοσιογράφοι, επίσημοι καλεσμένοι, θεατές, φίλοι της μουσικής – προσπαθούμε να αποσπάσουμε ένα νεύμα του. 21:11 τα φώτα σβήνουν και η Athens Philharmonia Orchestra μαζί με το Alex Drakos Ensemble αρχίζουν να κουρδίζουν τα όργανα τους, περιμένοντας τον μαέστρο Dirk Brossé να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUSKA 🌙 (@katerineduska)

Χειροκρότημα, υποβλητικός φωτισμός, μαεστρικά συνδυασμένες νότες σε πεντάγραμμο, το οποίο ο ξεχωριστός UΒΕ άλλαζε διαρκώς μέχρι να βρει την μουσική φορεσιά που θα «ντύσει» καλύτερα την κάθε ταινία. Ξεκινάμε. Οι ενορχηστρώσεις του έχουν στοιχεία από την κάθε ταινία που αποτελούν μέρος της. Αγωνία, μυστήριο, ανατροπή, κλιμάκωση, πάθος, λύτρωση που μοιάζει με στοργή. Καταλαβαίνεις την υπόθεση μέσα από την μουσική του. Χειροκρότημα. Η επόμενη μουσική σύνθεση αρχίζει. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν χρειάζονται άλλωστε. Μόνο συναίσθημα διάχυτο και μία αίσθηση οικειότητας. Ο κύριος Umebayashi χειροκροτά. Το πρώτο πρόγραμμα δεν ολοκληρώνεται, αν δεν πάρει το μικρόφωνο στα χέρια του και μας χαιρετήσει. Κύριος με το κάπα κεφαλαίο και λάτρης της ελληνικής φιλοξενίας και γαστρονομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για μία από τις ελάχιστες μεγάλες συναυλίες του.

Διάλειμμα. Για να πάρουμε μία ανάσα. Εμείς και η φανερά καλοκουρδισμένη ορχήστρα. Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Αυτό που νιώσαμε είναι πιο δυνατό από τα λόγια. Μας ενημερώνουν ότι σε ένα λεπτό η παράσταση αρχίζει ξανά. Σιωπή και ανυπομονησία. Στη σκηνή, ανεβαίνει η Katerine Duska, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής. Ακούμε ένα νέο τραγούδι, σε παγκόσμια μετάδοση. Δεν γνωρίζουμε σε ποια ταινία ίσως δοθεί, όμως, μπορώ να την φανταστώ. Δραματική, με εσάνς μυστηρίου, plot twist κατά τη διάρκεια κια λυτρωτικό φινάλε. Η φωνή της Katerine – γνωστή για το βάθος και το indie ηχόχρωμα της – δίνει πνοή σε μία ήδη ζωντανή ενορχήστρωση. Η Katerine μένει στη σκηνή, η σύνθεση αλλάζει, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης ανεβαίνει. Ντουέτο το επόμενο. Και τι ντουέτο. Γεμάτο ένταση, πάθος και συγκίνηση – ανέκαθεν με συγκινούσαν οι ταλαντούχοι άνθρωποι. Όπως η χαρισματική σοπράνο, Βάσια Ζαχαροπούλου. Η φωνητική της ευελιξία εντυπωσιάζει και συναρπάζει περισσότερο και από το κόκκινο φόρεμα της. Χειροκροτήματα και ξάφνου ο ταλαντούχος κύριος Umebayashi στη σκηνή. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του, το οποίο δεν χρειάζεται να βροντοφωνάξει. Είναι έκδηλο σε όλους τους παρευρισκομένους. 

Ένα τραγούδι ακόμα ζητάμε. Και μας το προσφέρει. Υπόκλιση σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη με θέα το Ηρώδειο. Αυτή η Τετάρτη θα μας μείνει σε όλους αξέχαστη. Έχει την υπογραφή του Shigeru Umebayashi εξάλλου. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top