4ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ζωγραφικής στη μνήμη του Λουκά Βενετούλια

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 9 Οκτωβρίου και έχει θέμα την κλιματική αλλαγή

έκθεση ζωγραφικής

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20:00, εγκαινιάστηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα η έκθεση των έργων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου διαγωνισμού ζωγραφικής στη μνήμη του Λουκά Βενετούλια με θέμα την «κλιματική αλλαγή». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Οκτωβρίου.

Το πιο «πράσινο» Σαββατοκύριακο έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Στην έκθεση παίρνουν μέρος περισσότεροι από 80 νέοι καλλιτέχνες, ηλικίας 18 έως 35 ετών, από την Ελλάδα και την Κύπρο, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συμμετοχής στον διαγωνισμό και έστειλαν στο Τελλόγλειο τα έργα τους.

Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων, πενταμελής κριτική επιτροπή θα απονείμει το βραβείο καθώς και τρεις ισότιμους επαίνους. Το βραβείο συνοδεύεται από συμβολικό χρηματικό ποσό.

Τα επιλεγμένα έργα θα παραμείνουν στη συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος. Επιπλέον, θα υπάρχει και βραβείο κοινού (χωρίς έπαθλο) το οποίο θα ανακοινωθεί με τη λήξη της έκθεσης στην ιστοσελίδα και στα κοινωνικά δίκτυα του Ιδρύματος.

Δημήτρης Ρογγίτης: Ο εικαστικός που βραβεύτηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό

Πηγή: patrasevents.gr

Ο νεαρός εικαστικός Δημήτρης Ρογγίτης από την Ηλεία είχε μια σημαντική διάκριση, στον πανελλήνιο διαγωνισμό που συμμετείχε του Τελλόγλειου Ιδρύματος.

Ο Δημήτρης Ρογγίτης είναι μόλις 23 ετών και έχει δείξει την ευαισθησία του για θέματα οικολογίας και φιλοζωίας, ακολουθώντας έναν vegan τρόπο ζωής.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού του Τελλόγλειου Ιδρύματος έδεσε με τον νεαρό εικαστικό αφού είχε να κάνει με την κλιματική κρίση.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top