17 βιβλία που θα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι

Βουτιά στο διάβασμα με νέες εκδόσεις

15 +1 Βιβλία που Θα Διαβάσεις Αυτό Το Καλοκαίρι

Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα σας προτείνουν βιβλία για να  ετοιμάσετε τη λίστα για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις. Νέες δουλειές αγαπημένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων ,μυθιστορήματα, διηγήματα, αστυνομικά, θρίλερ και φυσικά βιβλία αυτοβελτίωσης.

«Αποχαιρέτα την τη Στουτγάρδη, Αστυάνακτα» της Αγλαϊας Μπλιούμη

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, μετά τη στρατιωτική θητεία του στην Κύπρο, ο Παντελής παίρνει μια βαλίτσα από κοντραπλακέ και ταξιδεύει σαν τουρίστας στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Αμέσως πιάνει δουλειά στο εργοστάσιο της Bosch, γνωρίζει εφήμερους έρωτες, αλλά και την Κατερίνα. Η Κατερίνα είναι μία από τις εκατοντάδες Ελληνίδες μετανάστριες που έχουν κατακλύσει τη Στουτγάρδη στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Στη βαλίτσα του Παντελή χωρούν οι ιστορίες των παιδιών δεύτερης γενιάς μεταναστών· γι’ αυτό όταν την ανοίγει με τον κωδικό της ξεπηδούν «σαν κλαδιά από συρματόπλεγμα» οι ρίζες του βυθού: οικογενειακές αφηγήσεις για τον διωγμό από τη Μικρά Ασία, τη γερμανική και τη βουλγαρική Κατοχή, τον Εμφύλιο και τη χούντα συνυφαίνονται με τη ζωή της κόρης με τα πολλά ονόματα του Παντελή και της Κατερίνας, που μεγαλώνει σε μια κωμόπολη της πολυπολιτισμικής Στουτγάρδης. Και δεν είναι μόνο αυτά· πολλά τα άλυτα μυστήρια στο βιβλίο: Πώς ένας γύπας βλέπει μέσα από ματογυάλια τον κοινωνικό αποκλεισμό στη Γερμανία και τη δύσκολη ανασαιμιά της παλιννόστησης στην Ελλάδα; Ποιος είναι ο πονηρός Αστυάνακτας που αναγκάζει την κόρη με τα πολλά ονόματα να βλέπει την πραγματικότητα μέσα από τον αριστερό οφθαλμό ενός παιδιού που θυμάται και μέσα από τον δεξιό ενός ενήλικα που ωριμάζει με τροφό τη Μνημοσύνη;Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

«Φωνές» της Λίλης Μαυροκεφάλου

Τέσσερις γενιές. Και οι ιστορίες τους να αντικατοπτρίζουν κομβικά σημεία της νεότερης ιστορικής και κοινωνικής διαδρομής μας: Μικρασιατική Καταστροφή και προσφυγιά, Κατοχή και αντίσταση, Εμφύλιος και δικτατορία, «δανεική» ευημερία και πολύπλευρη κατάρρευση. Η εκρηκτική Mικρασιάτισσα Ειδοθέα, η πρωτόγονη Μαριγώ, η επιφυλακτική Ηλέκτρα, ο στρυφνός μα ονειροπόλος Θοδωρής, η εφτάψυχη Φοίβη, ο φιλοσοφημένος Στέλιος, η ακτιβίστρια Αναστασία και ο ασκητικός Θεόδωρος καταθέτουν το λιθαράκι τους στο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης και του ιστορικού γίγνεσθαι. Και στη χρεοκοπημένη πατρίδα η ελπίδα, επιτέλους, αγανακτεί, σηκώνει κεφάλι και μαρσάρει. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

«Τα πτώματα δεν πληρώνουν» του Δημήτρη Μαμαλούκα

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Νετούνο είναι ένας άνθρωπος διαφορετικός από τους άλλους. Από τη μνήμη του έχουν σβήσει περίοδοι ολόκληρες, βλέπει εικόνες από το μέλλον και κατέχει ένα ιδιαίτερο και μοναδικό χάρισμα. Ζει στην Αθήνα, σ’ ένα υπόγειο μπούνκερ κυκλωμένος από τη μοναξιά, παρέα με τα βιβλία, τα κόμικς και τους δίσκους του.Όταν η Σάντι, ένας παλιός του έρωτας, τον καλεί να βρει το μικρό παιδί της που απήγαγαν κάποιοι, ο Νετούνο θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπιλ και τον Χίκοκ, ένα δίδυμο αδίστακτων πληρωμένων δολοφόνων. Για δύο μέρες θα ζήσει ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο αίμα και θάνατο. Το χρήμα το λατρεύουν όλοι εκτός από τα πτώματα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

«Θάλασσα μόνη» της Ελένης Δ. Παπαδοπούλου

Ποικίλες διηγήσεις και σχόλια ανοίγουν χάρτες και γυρεύουν φάρους.
Στον Πειραιά, στον Βόσπορο, στη Μασσαλία, στην Αμβέρσα, στην Μπανγκόκ… στις γέφυρες των καραβιών, με όλους τους καιρούς.
Σε πλεούμενα των μύθων, σαν τη φελούκα του Παπαδιαμάντη και τα καράβια του Ομήρου.
Αλλά και πέρα από μύθους, όπως στο τάνκερ Tina Onassis. Και πού να φανταστούμε ότι το Κώστας Καβάφης είναι ένα πολυταξιδεμένο φέρι;
Πόσο βαρύ φορτίο είναι ο θρόνος του Όθωνα που από βασιλιάς γίνεται εν πλω ένας απλός επιβάτης;
Μαζί με τον Τιτανικό ναυαγεί ένα ολόκληρο ταχυδρομείο. Πώς θα πληρωθούν οι ναύτες σε ένα πλοίο που ταξιδεύει με 13 μποφόρ και φέρει το όνομα Χρυσούς Αιών;
Ποια δικαιοσύνη κρίνει ένα δουλεμπορικό που ρίχνει τους δούλους στον Ατλαντικό;
Ποια είναι πιο παράξενη και τρομερή: μια γοργόνα, μια μέδουσα ή μια φάλαινα σε ενάντια ρεύματα;
Περαστικοί σαν τα ρεύματα οι ναυτικοί μελαγχολικοί έρωτες στο μπαρ La vache qui rit.
Περαστικά τα θαλασσινά νιάτα, εκείνο το όμορφο τρεχαντήρι τους και οι πόθοι τους που «πέφτουν» καταμεσής στο Αιγαίο πέλαγος…

Θαλασσινές ιστορίες. Αναγνωρίζουμε συχνά σε αυτές τη μοναχικότητα του ταξιδευτή, που αναμετριέται με το ανυπέρβλητο υγρό στοιχείο και τους απρόβλεπτους ορίζοντες. Αλλά και τη μοναδικότητα της δοκιμασίας αυτής. Η θάλασσα φαίνεται μόνη. Είναι και μοναδική. Στον αφρό των κυμάτων έχει και τη χαρά της…Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

«Κατά τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται πυροβολισμοί» του Δημήτρη Δρόσου

Tρεις ιστορίες με κοινό σημείο τη θεατρική σκηνή.

Ένας κακοποιημένος ασφαλίτης βρίσκεται αναίσθητος στο σπίτι ενός πρωταγωνιστή των αγωνιστικών μπλόκων. Μαζί με τους τρεις συντρόφους του - έναν πυρπολητή των τοίχων με εμπρηστικά συνθήματα, έναν αποτυχημένο σκηνογράφο και μια πλασιέ θρησκευτικών βιβλίων - θα μπλέξει σε μια περιπέτεια, με κωμικοτραγικές συνέπειες. Ένας Πέρσης διασωθείς από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας εισέρχεται λάθρα στην αττική γη και προσπαθεί να διασώσει το ποιητικό έπος της πανωλεθρίας της περσικής δύναμης. Η γνωριμία του με τον Αισχύλο θα τον οδηγήσει σε μια σύγκρουση-παρωδία, πριν αρχίσει ο ποιητής να συνθέτει το έργο του.

Στην πολιορκούμενη από τους Σπαρτιάτες Αθήνα ένας απογοητευμένος συγγραφέας έρχεται αντιμέτωπος με τον Αριστοφάνη, τον οποίο θεωρεί υπαίτιο της αποτυχίας του. Οι Μούσες, όμως, έχουν διαφορετικά σχέδια. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

«Ιστορίες Ταβανοθεραπείας» της Χριστίνας Πανταζή

Πως η γραφή από θεραπευτική έγινε δημιουργική. Όταν πέφτεις στο κρεβάτι και κοιτάς το ταβάνι, τι χρώμα έχει; Ποια είναι η κατάστασή σου; Ποια είναι η αίσθηση του σώματός σου; Τι σκέψεις περνάνε από το νου σου; Ποια συναισθήματα χορεύουν στο μυαλό σου; Μπορείς να καταγράψεις αυτό που συμβαίνει μέσα σου εκείνες τις στιγμές, κοιτώντας απλά το ταβάνι;

Οι στιγμές αυτές αποτελούν τις στιγμές «ταβανοθεραπείας» που επιδιώκουν να δημιουργήσουν λίγο χώρο και χρόνο μέσα μας, ανάμεσα στην ήδη πιεσμένη καθημερινότητά από τον πολυάσχολο και γεμάτο τρόπο ζωής μας. Το βιβλίο που κρατάτε αποτελεί ένα βιωματικό προϊόν από τις στιγμές «ταβανοθεραπείας» που  προσπάθησε μέσα σε  διάρκεια 8 ετών μία νέα κοπέλα μέσα από την καταγραφή διάφορων ιστοριών, μεγαλώνοντας μέσα στα χρόνια της Ελλάδας της κρίσης. Στην κατάσταση της «ταβανοθεραπείας» η γραφή παρουσιάζεται αρχικά ως ένα ασφαλές και θεραπευτικό πλαίσιο αλλά εν τέλει ως έναν δημιουργικό χώρο για να μπορεί το άτομο να στοχάζεται,  να παρατηρεί, να εξελίσσεται και να μεγαλώνει αλλά και να αλληλεπιδρά καλύτερα με την εξωτερική πραγματικότητα. Η αξία της γραφής παραλληλίζεται με την ποιητική του Καβάφη ενώ προ(σ)καλεί  όλους μας μέσα από ερωτήσεις που ξεπηδούν – μεταφορικά- από τα ταβάνια του μυαλού μας και αφορούν ορισμένους τομείς της Ζωής, να κάνουμε το δικό μας εσωτερικό ταξίδι σε κατάσταση ​«ταβανοθεραπείας». Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός

«Μυστικός όρκος σιωπής» του Φοίβου Νικολαϊδη

Τρεις γενιές αναζητούν απεγνωσµένα τον εξαφανισµένο ήρωά τους, στη σκιά µιας απαράβατης συµφωνίας.

Ο τολµηρός πατριώτης και µέλος της ΕΟΚΑ Φίλιος Δαφνιώτης (Κούγιας) πίστεψε, αγωνίστηκε, έµπλεξε, προδόθηκε και στο τέλος χάθηκε µυστηριωδώς χωρίς κανένας να γνωρίζει τι απέγινε. Ορισµένες φήµες τον ήθελαν να εκτελείται από συναγωνιστές του για να µην προδώσει! Οι συναγωνιστές του δηλώνουν άγνοια και επιµένουν στον όρκο σιωπής που έδωσαν. Η σύζυγός του Αντιγόνη, µια γενναία γυναίκα, τον αναζητά παντού χωρίς όµως αποτέλεσµα. Υποµένει καρτερικά το βαρύ φορτίο του στιγµατισµού της προδοσίας κι εισπράττει τόνους ψυχολογικής καταπίεσης. Τη λύση του φοβερού µυστηρίου αναλαµβάνει στη συνέχεια ο γιος της Θάσος. Μέσα στο σκοτεινό πηγάδι των πληροφοριών που αντλεί, έρχεται αντιµέτωπος µε καλά κρυµµένα µυστικά. Αλήθειες ευλογηµένες και ψευτιές καταραµένες έγιναν ένα και σαν άγριες µέλισσες τον περιτριγυρίζουν σε µια διαρκή και επώδυνη διαδικασία αναζήτησης.Τώρα δεν ψάχνει ενόχους, ούτε το πώς και το γιατί, αλλά τα λείψανα του πατέρα του. 

Απογοητευµένος από ανθρώπινες συµπεριφορές, δίνει τη σκυτάλη της αναζήτησης στην κόρη του Φιλιώ, µια ωραία και πανέξυπνη κοπέλα, η οποία αναλαµβάνει δράση. Στην προσπάθειά της  ν’ ανακαλύψει το σκοτεινό µυστικό, ρίχνεται ακάθεκτη στον λαβύρινθο του περίεργου αινίγµατος χωρίς να κρατεί την άκρη ενός νήµατος. Θα καταφέρει άραγε η εγγονή του Φίλιου να νικήσει τον Μινώταυρο της σιωπής και να βγει µ’ επιτυχία από µέσα;  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

«Οικογενειακές διακοπές» της Ελίζαμπεθ Νομπλ 

Ο Τσάρλι είναι αποφασισμένος να γιορτάσει τα ογδοηκοστά του γενέθλια με την οικογένειά του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι από τότε που έχασε τη σύζυγό του, τον πραγματικό σύνδεσμο της οικογένειας Τσάμπερλεν, οι ζωές των παιδιών του έχουν διαμορφωθεί κατά τέτοιον τρόπο, που ακόμα και μια ολιγοήμερη επανένωση φαντάζει με θαύμα.

Η κόρη του Λόρα είναι χωρισμένη και την ίδια στιγμή ο έφηβος γιος της αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή κατηγορία. Αλλά και οι γιοι του Τσάρλι δεν βρίσκονται σε καλύτερη θέση: ο Σκοτ παντρεύτηκε πρόσφατα, απέκτησε δύο θετές κόρες και εργάζεται πυρετωδώς στη Νέα Υόρκη όπου πηγαινοέρχεται, ενώ ο Νικ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τον τραγικό χαμό της γυναίκας του. Τώρα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τα βγάλει πέρα μόνος με τα τρία μικρά παιδιά τους.

Η οικογένεια Τσάμπερλεν καλείται να ανακαλύψει επιτέλους τι είναι αυτό που τους ενώνει όλους… σε δέκα μόνο μέρες. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Φαντάσματα» της Ντόλη Άλντερτον

Η Νίνα Ντιν, ετών τριάντα δύο, είναι επιτυχημένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, έχει φίλους και οικογένεια που την αγαπούν, συν ένα νέο σπίτι και μια νέα γειτονιά. Όταν γνωρίζει τον Μαξ, έναν γοητευτικό ρομαντικό τύπο που της λέει στο πρώτο κιόλας ραντεβού πως πρόκειται να την παντρευτεί, όλα δείχνουν να πηγαίνουν κατ’ ευχήν.

Αυτή η καινούργια ερωτική σχέση έρχεται την κατάλληλη στιγμή – καθώς η εμπειρία της ως τριαντάρας δεν ήταν τόσο απελευθερωτική όσο έλπιζε. Όλα γύρω της της θυμίζουν πως ο χρόνος περνά και οι ευκαιρίες μπορεί εύκολα να εξανεμιστούν. Οι φιλίες ατονούν, οι πρώην εραστές προχωρούν στη ζωή τους και, το χειρότερο, όλοι μετακομίζουν στα προάστια. Ούτε στην οικογένειά της μπορεί να βρει παρηγοριά, καθώς η μητέρα της περνά κρίση μέσης ηλικίας και ο αγαπημένος της πατέρας βυθίζεται σιγά σιγά στην άνοια.

Μια γλυκόπικρη, ρομαντική ιστορία για τα φαντάσματα του παρελθόντος και για τους ανθρώπους της ζωής μας που έγιναν φαντάσματα! Μια αληθινή όσο και ανάλαφρη αποτύπωση του τι σημαίνει να είσαι σινγκλ γυναίκα σήμερα, την εποχή των σόσιαλ μίντια και των εφαρμογών γνωριμιών· να ψάχνεις να βρεις τον εαυτό σου βγαίνοντας από μια μακροχρόνια σχέση και να δέχεσαι γκόστινγκ…Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Ζώνη 5» της Ειρήνης Βαρδάκη

«Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ.
Εδώ απαγορεύΟΝται η θλίψη και κάθε της έκφραση.
Εδώ απαγορεύΟΝται το δάκρυ και το μαύρο χρώμα.
Εδώ απαγορεύΟΝται ο πόνος και η μνήμη του».

Η ιστορία της γυναίκας που πέρασε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ για να ανταμώσει ξανά το παιδί της. Η μόνη της αποστολή είναι να μη δακρύσει, να μη λυγίσει ό,τι κι αν αντικρίσουν τα μάτια της.
Και ίσως να τα καταφέρει… Αρκεί να πάψει να ψιθυρίζει τα βράδια πως άλλο βασανιστήριο δεν γνώρισε πέρα από κείνο της φωνής του.Η Ειρήνη Βαρδάκη με το νέο της βιβλίο μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο παράλληλο, εκεί όπου όλα θυμίζουν έντονα το σήμερα…Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Το αιώνιο καλοκαίρι» του Θάνου Γιαννούδη

Δύο χρόνια μετά τη λήξη της πανδημίας, η τριαντάχρονη Σόνια όπως φαίνεται θα μείνει και αυτό το καλοκαίρι κλεισμένη στα όρια της πόλης της Σμύρνης, γιατί της ανατίθεται από το γραφείο η υποχρέωση να παρίσταται στις συναντήσεις μιας οργάνωσης που ετοιμάζει ένα μεγάλο θεατρικό. Θα περάσει πάλι τον καιρό της πίνοντας καφέ με τις παιδικές της φίλες, γευματίζοντας μαζί με τον χήρο πατέρα της και χαζεύοντας κάθε δειλινό το ίδιο ηλιοβασίλεμα στην προκυμαία ή μήπως θα δει τα πλάνα για τη ζωή της και την πόλη της να ανατρέπονται; Και τι ρόλο θα παίξει σ’ αυτό ο μυστηριώδης εκείνος άντρας που εμφανίζεται στη ζωή της μια βραδιά πριν την Πανσέληνο; Ένα μυθιστόρημα πάνω στις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις, τα όνειρα σε μια μεταμοντέρνα εποχή και τη ζωή σε μια πόλη που δεν είναι ούτε Πρωτεύουσα ούτε επαρχία, ταυτοχρόνως κι ένα καυστικό σχόλιο πάνω στην υπερπληθώρα λογοτεχνικών έργων με άξονα τις χαμένες πατρίδες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

«Αψέντι- η Πράσινη Νεράιδα» της Ιωάννας Αμπατζή

 

Παρίσι 1900. Ακόμα και στον αέρα μυρίζεις τη χαρά. Οι άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους. Ανάμεσά τους, ο Αλφρέντ, που τρέχει με το ποδήλατο, πυροβολεί με το ρεβόλβερ του και μιλά για παταφυσική. Η Μαργαρίτα, που φορά αντρικά ρούχα στο Σαλόνι της Τρίτης και ενίοτε γράφει πορνογραφήματα. Ο Τουλούζ, που όταν δεν φτιάχνει κοκτέηλ για την Πολική και την Γκουλού, ζωγραφίζει. Ο Βαλέ που αγαπά τον συμβολισμό αλλά και τα κελιά του Γραν Γκινιόλ.

Ο Μαρτσέλο που αφήνει τη βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης για τα αψεντοχώραφα. Ο Πάμπλο που δοκιμάζει λαγό στιφάδο στου μπάρμπα Φρέντ και ζωγραφίζει τον Λόλο τον γάιδαρο. Η Σουζάν που φορά ένα ακριβό δαχτυλίδι. Ο Γκιγιώμ που κλέβει παιδικά αλογάκια. Ο Ζαν που θέλει τις μπότες του καλογυαλισμένες. Ο Ανρί που παίζει βιολί έξω από την όπερα.
Κι εκείνη. Που τους κοιτά, τους ψιθυρίζει στο αυτί, τους εμπνέει, τους φτάνει στα άκρα, ζητά να τη λατρέψουν και να τη δικαιώσουν. Αυτή είναι και η μοναδική πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος. Ιπποκράτειο οίνο, αψίνθιον, πράσινη μούσα, Αρτεμισία, πράσινη νεράιδα, αψέντι, σμαραγδένια μούσα, πράσινο φίδι, έτσι τη φώναζαν. Όλα συμβαίνουν γι’ αυτή και γύρω από αυτή, που μέσα από γυάλινα ποτήρια και ποιήματα, λατρεύτηκε, εκθειάστηκε αλλά και μισήθηκε τόσο ώστε να απαγορευτεί για δεκαετίες. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μολύβι.

«Βλέμμα από γαλάζιο» του Λούι Μπέιαρντ 

Στη Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ, τη γαλήνη μιας βραδιάς του Οκτώβρη του 1830 έρχεται να διαταράξει η ανακάλυψη της σορού ενός νεαρού δοκίμου, η οποία κρέμεται από ένα σκοινί λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας δεν φαίνεται απίθανο, όμως το επόμενο πρωί ένα ακόμα αποτρόπαιο στοιχείο έρχεται στο φως: κάποιος έχει αφαιρέσει την καρδιά από το πτώμα.

Ανήμπορη να δώσει απαντήσεις και θέλοντας απεγνωσμένα να αποφύγει κάθε αρνητική δημοσιότητα, η Ακαδημία απευθύνεται στον Ογκάστους Λάντορ, έναν πρώην αστυνομικό, φημισμένο για τις αποτελεσματικές πρακτικές του τον καιρό που δούλευε στη Νέα Υόρκη. Καθώς ο Λάντορ αρχίζει να ανακρίνει τους σπουδαστές που γνώριζαν τον νεκρό, ανακαλύπτει έναν πρόθυμο βοηθό στο πρόσωπο ενός κυκλοθυμικού και ενδιαφέροντα νεαρού δοκίμου. Το όνομά του; Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Οι δύο άντρες, διαφορετικής ηλικίας αλλά παρόμοιας ευφυΐας, συνεργάζονται στενά και αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση, καθώς οι έρευνες τους οδηγούν σε έναν κρυφό κόσμο με μυστικές λέσχες, τελετουργικές θυσίες και ακόμα περισσότερα πτώματα.

H κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, σε σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ, με πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Μπέιλ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Γκίλιαν Άντερσον, Σαρλότ Γκενσμπούργκ κ.ά., θα προβληθεί στο Netflix το 2022. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Έτσι παγώνουν οι σαπουνόφουσκες» της Μαρί Βαρέιγ

 

Ένα βιβλίο για την ανάγκη κάθε μαμάς να είναι τέλεια αλλά και τη συνειδητοποίηση ότι τέλεια μαμά δεν υπήρξε, αλλά ούτε και θα υπάρξει ποτέ. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Η Οσεάν νιώθει σαν μια σαπουνόφουσκα που κλυδωνίζεται από ένα ρεύμα εχθρικού αέρα. Στα δεκαεννιά της, όσο κι αν υποφέρει που θα αποχωριστεί τη μικρή της αδερφή και όσο κι αν θέλει να μπει στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, επιλέγει να ζήσει με τον πατέρα της και να εγκατασταθεί σε μια μικρότερη πόλη. Κανείς δεν καταλαβαίνει την απόφασή της. Όμως η ίδια γνωρίζει ορισμένα μυστικά που καθιστούν οποιαδήποτε άλλη επιλογή απαγορευτική…H Κλερ μόλις ανακάλυψε ότι είναι έγκυος. Θέλει να το ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο, στον φούρναρη, στον ελεγκτή, στον τύπο που την έσπρωξε στις κυλιόμενες και σε εκείνον που έφτυσε τρία χιλιοστά από τα κίτρινα Converse της. Κανείς δεν φαίνεται να προσέχει το μακάριο χαμόγελό της, κι έτσι εκείνη, όπως κάθε Δευτέρα, μπαίνει στη διαφημιστική εταιρεία στις εννιάμισι ακριβώς.Η Εύα είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, αγαπημένη συγγραφέας και τρυφερή σύντροφος. Δύστροπη και απόμακρη ταυτόχρονα, ταλαιπωρεί την επιμελήτριά της αλλά και όλο τον εκδοτικό οίκο, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής του τελευταίου της βιβλίου. Μήπως υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από την επανειλημμένη αναβολή της να παραδώσει επιτέλους το χειρόγραφό της;

«Γίνε πρωταγωνιστής στη ζωή σου» του Βεξ Κινγκ

Το νέο βιβλίο του Βεξ Κινγκ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και σκοπό έχει να βοηθήσει τους αναγνώστες να βρουν την αληθινή εσωτερική πληρότητα, να θεραπεύσουν τα τραύματα και να αποκτήσουν διαύγεια, αντοχή και ελευθερία.

Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει:

● Να μάθεις να χρησιμοποιείς την ενέργεια του σώματός σου.
● Να εξερευνήσεις και να αυξήσεις τις εσωτερικές σου δονήσεις.
● Να δημιουργήσεις θετικές σχέσεις.
● Να αναθεωρήσεις τα περιοριστικά σου πιστεύω.
● Να ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό και να δεχτείς περισσότερες χαρούμενες εμπειρίες στη ζωή.

Μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αγάπης για τον εαυτό σου είναι να αναλάβεις τον έλεγχο της αυτοθεραπείας σου. Αφοσιώσου σε αυτή τη διαδικασία και ανακάλυψε την ενέργεια που ρέει μέσα σου και ακτινοβολεί στον κόσμο! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Τολμήστε να είστε αισιόδοξοι» της Κατρίν Τεστά

Μια καινούρια σχέση, μια αλλαγή στην καριέρα σας, ένα νέο πρότζεκτ, όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, ξεπεράστε τους φόβους σας και εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Μια καλή δόση πάθους και πείσματος είναι αυτά που χρειάζεστε. Το κλειδί για να τα καταφέρετε είναι η αισιοδοξία!

Το να είμαστε αισιόδοξοι δεν σημαίνει να αρνούμαστε την πραγματικότητα. Αντιθέτως, σημαίνει να αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει γύρω μας, να γνωρίζουμε το ρίσκο, με σκοπό να το κατανοούμε καλύτερα, μα πάνω από όλα σημαίνει να προσπαθούμε,
να χαμογελάμε και να ζούμε την κάθε στιγμή!

Με απλά παραδείγματα, ασκήσεις και θετικά μάντρα, το Τολμήστε να είστε αισιόδοξοι! αποτελεί έναν πραγματικό οδηγό ευτυχίας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

«Τη Μέρα που Πήρα τα Βουνά» της Κατερίνας Μανανεδάκη

Θέλεις να πάρεις τα βουνά και να γλιτώσεις από όλους και από όλα; Θέλεις να ζήσεις έναν μεγάλο, παράνομο και γεμάτο πάθος έρωτα;
Θέλεις να αναλύσεις τα ψυχολογικά σου και τα σύνδρομά σου, να μάθεις ποια είσαι και πού πηγαίνεις επιτέλους σε αυτή τη ζωή;
Θέλεις μήπως να αποκτήσεις καινούργιους και γεμάτους μυστήριο φίλους; Αν ναι, τότε αυτό το βιβλίο γράφτηκε για εσένα!

Η Νίκη, η Νέλλη και η Νένα σε οδηγούν, θέλεις δε θέλεις, στο πιο τρελό, ανατρεπτικό, αστείο, σοβαρό, ερωτικό, συγκινητικό και γεμάτο εκπλήξεις βιβλίο. Μια αληθινή ιστορία που συνέβη στα ψέματα.
Η Κατερίνα Μανανεδάκη, με το δικό της ξεχωριστό στιλ, για ακόμη μια φορά αποτυπώνει με λέξεις την απόλυτη παράνοια της εποχής μας αλλά και της ίδιας μας της ζωής! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top