Aφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Νταλάρα και την Τσαλιγοπούλου

Ο Απόστολος Καλδάρας, είναι ένας συνθέτης με μεγάλο έργο

Γιώργος Νταλάρας

Με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, το Σάββατο 18 Ιουνίου, ο Γιώργος Νταλάρας θα αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη και δάσκαλο του, Απόστολο Καλδάρα, διατρέχοντας το έργο του μέσα από τραγούδια-σταθμούς. Στο σπουδαίο αυτό μουσικό αφιέρωμα, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επέτειο γέννησης του Απόστολου Καλδάρα, θα συμμετέχει επίσης η κορυφαία ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, που έχει αγαπήσει και στηρίξει με τη φωνή της τα τραγούδια του μεγάλου λαϊκού συνθέτη. Μαζί τους στη σκηνή του Ηρωδείου, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη και οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Ασπασία Στρατηγού και Κώστας Τριανταφυλλίδης.

O Γιάννης Πάριος στο Άλσος!

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου 

Ο Απόστολος Καλδάρας, ένας μεγάλος λαϊκός συνθέτης με τεράστιο έργο και απήχηση σε όλο τον κόσμο, ήταν ένας άνθρωπος γλυκός, γενναιόδωρος που στήριξε με κάθε τρόπο τους συνεργάτες του στιχουργούς, από την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ως τον Πυθαγόρα, αλλά και όλους τους μεγάλους ερμηνευτές που συνεργάστηκαν μαζί του.

Ο Γιώργος Νταλάρας, έφηβος σχεδόν, είχε την τύχη να ερμηνεύσει τα μεγάλα κλασσικά λαϊκά τραγούδια που του εμπιστεύτηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του και βέβαια τα κορυφαία έργα «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός», τα οποία θα ακουστούν στο πρώτο μέρος της συναυλίας.

Η Ασπασία Στρατηγού

Η «Μικρά Ασία» σε στίχους του Πυθαγόρα και ο «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου θα παρουσιαστούν με τη συμμετοχή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου, της σύγχρονης ορχήστρας που είναι καθ’ εικόνα της εμβληματικής Εστουδιαντίνας της Σμύρνης, τιμώντας με αυτά τα τραγούδια την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ένας ολόκληρος κόσμος έζησε, ονειρεύτηκε, έκλαψε, χάρηκε, με αυτά τα τραγούδια που έγιναν βίωμα της ζωής του.

O Γιώργος Νταλάρας 

Στη συναυλία, ο Γιώργος Νταλάρας θα συναντήσει για ακόμα μια φορά την Ελένη Τσαλιγοπούλου, από την οποία αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά αφιερωμένη στον Απόστολο Καλδάρα, καθώς και τους Ασπασία Στρατηγού και Κώστα Τριανταφυλλίδη που με την αγάπη και το ταλέντο τους θα ζωντανέψουν τα μεγάλα λαϊκά τραγούδια του.

Τους συνοδεύουν επί σκηνής οι εξαιρετικοί σολίστες της Εστουδιαντίνας: Κώστας Γεδίκης – μπουζούκι, Κυριάκος Γκουβεντας – βιολί, Αποστόλης Βαλαρούτσος – κιθάρα, Κώστας Κωνσταντίνου – κοντραμπάσο, Βαγγέλης Καρίπης – κρουστά, Κώστας Μερετάκης – κρουστά, Ανδρέας Κατσιγιάννης – σαντούρι, Άρης Ζέρβας – τσέλο.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου

Μαζί τους οι: Γιώργος Παπαχριστούδης – πιάνο, Μάνος Γρυσμπολάκης – ακορντεόν, Αποστόλης Βαγγελάκης – πνευστά, Ηλίας Μαντικός – κανονάκι, Γιώργος Μάτσικας – μπουζούκι.

Ενορχήστρωση - Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας
Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Ανδρέας Κατσιγιάννης – Γιώργος Παπαχριστούδης
Πληροφορίες
Σάββατο 18 Ιουνίου 2022
Θέατρο Ηρώδου Αττικού
Ώρα έναρξης: 21:00

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top