Μοναδικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε κάθε γωνιά της Αττικής

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι της Περιφέρειας Αττική, καθώς και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι φίλοι της μουσικής και του θεάτρου θα μπορούν να απολαύσουν – ελεύθερα και με ασφάλεια - μοναδικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Αττικής.

H «Ελένη» στo Aρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Αμείωτο παραμένει, λοιπόν, το ενδιαφέρον του κοινού για ένα πρόγραμμα που «ξεχειλίζει» από ενδιαφέρουσες και εξαιρετικά προσεγμένες εκδηλώσεις που προσφέρει η Περιφέρεια -με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και αρωγούς την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Μαίρη Βιδάλη και τον Τομεάρχη Πολιτισμού-Περιφερειακό Σύμβουλο, αρμόδιο για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα- στο πλαίσιο των δημοτικών φεστιβάλ και εν γένει πολιτιστικών εκδηλώσεων των Δήμων της Αττικής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου ξεκινάει με το FILM FOOD FESTIVAL, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας στο Σινέ Άλιμος στις 21:00, τη θεατρική παράσταση «Οι Παλαιστές» στις 21:00, στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα, τη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στο θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια στις 21:00, τη συναυλία του Φάνη Μπαρμπούνη στο θεατράκι Νέας Περάμου στις 21:00 αλλά και τη συναυλία της Τίνας Τράκου, στην πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο στις 21:00.

Στις 17 Ιουλίου το FILM FOOD FESTIVAL, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας θα είναι για 2η μέρα στο Σινέ Άλιμος στις 21:00 ενώ όσοι βρεθούν στο Λιμανάκι της Νέας Μάκρης θα απολαύσουν μία μοναδική συναυλία με την Ορχήστρα ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ στις 21:00.

Το FOOD FESTIVAL, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας ολοκληρώνει στις 18 Ιουλίου, την παρουσία του -για τρίτη ημέρα- στο Σινέ Άλιμος στις 21:00.

Στις 19 Ιουλίου η θεατρική παράσταση «Το Χρονικό 10 Ημερών – Αϊβαλί 1922» στο Νέο Πολιτιστικό Χώρο του Δήμου Αρτέμιδας-Σπάτων.
Μια συναυλία – αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου θα «γευτούν» όσοι πάνε στις 20 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο «Αντώνης Καλογιάννης» στην Καισαριανή στις 21:00.

Στις 22 Ιουλίου στις 21:00 στο Θέατρο Βράχων η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη θα μας χαρίσουν μία ξεχωριστή συναυλία ενώ στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Μαραθώνα στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Ο Γιός Μου ο Νικόλαος Μάντζαρος», της Χρύσας Σπηλιώτη με την Άννα Φόνσου. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της εξαιρετικής καλλιτέχνιδος Χρύσας Σπηλιώτη.
«Δειλινά αξέχαστα», συναυλία με τον Κώστα Καραφώτη, τη Τζωρτζίνα Νικάκη και τη Δήμητρα Σταθοπούλου στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 23 Ιουλίου, στις 21:00. Την ίδια μέρα και ώρα ο Μανώλης Φάμελος θα είναι στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη ενώ ο ΘανάσηςΤσαλταμπάσης με τη θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα βρεθεί στον Αύλειο Χώρο της Κοινότητας Καπανδριτίου.

Στις 25 Ιουλίου στις 21:00 έρχονται δύο θεατρικές παραστάσεις, η «Δον Καμίλο» στην πλατεία Αγίου Ιωάννη Χορευταρά στα Μέγαρα και η «Ανδρομάχη» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο στη Μεταμόρφωση.

Στο Βιομηχανικό Πάρκο Παλιών Πλεκτηρίων-Υφαντηρίων για δύο μέρες, 26 και 27 Ιουλίου στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί το «ELAIΩNAS FESTIVAL».

Στις 27 Ιουλίου, στις 21:00, δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική συμπληρώνουν τις εκδηλώσεις της ημέρας. Η μουσικοθεατρική παράσταση με τη Μαρία Αναματερού, στην πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπουργο, το «Αφιέρωμα» στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στο θέατρο Βράχων και «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» στο Σκεπαστό της Αττικής Οδού στη Μεταμόρφωση.

Στις 28 Ιουλίου έρχονται η θεατρική παράσταση «Κύριε Αττίκ…. Τελειώσαμε» στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου στο Μαρκόπουλο στις 21:00, η μουσική παράσταση από τον ελληνικό παλιό καλό κινηματογράφο με την Ελένη Φιλίνη, στην πλατεία Αγίου Λουκά στο Νέο Ηράκλειο στις 21:00, η συναυλία με το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Σαββέρια Μαργιολά, το Μάκη Ψαραδέλλη και τη Σταυρούλα Εσαμπαλίδη στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη στις 21:00 και η παιδική παράσταση «Χένσελ Και Γκρέτελ» στο Δημοτικό Σχολείο Αγκιστρίου στις 20:00.

Το «ELAIΩNAS FESTIVAL» θα βρεθεί για άλλες τέσσερις ημέρες στο Βιομηχανικό Πάρκο Παλιών Πλεκτηρίων-Υφαντηρίων, στις 29, 30, 31 Ιουλίου και στη 1 Αυγούστου στις 21:00.

Στις 31 Ιουλίου η θεατρική παράσταση «Κωστής Παλαμάς - Οι μούσες που αγάπησα», με τον Γρηγόρη Βαλτινό θα βρεθούν στο Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης.

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις η Περιφέρεια Αττικής εξακολουθεί να εντάσσει μοναδικές παραστάσεις στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

17 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΦΝΗΣ 21.00, «ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» Παιδική παράσταση του Θεάτρου «Μαίωτρον» σε κείμενο και σκηνοθεσία Σταύρου Παρχαρίδη.

18 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 21.00, «ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΄21» Συναυλία με τον Πασχάλη Τόνιο.

20 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ, 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ 21.00, «ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» Παιδική παράσταση του Θεάτρου «Μαίωτρον» σε κείμενο και σκηνοθεσία Σταύρου Παρχαρίδη.

21 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΡΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 21.00, Θεατρική παράσταση «ΑΘΑΝΑΤΕΣ», της Τάνιας Χαροκόπου.

21 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 21.00, «ΚΡΥΦΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ», Συναυλία με τη Στέλλα Κονιτοπούλου.

21 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΒΑΡΑ 21.00, «ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», Συναυλία του Δημοσθένη Σταυριανού.

21 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ, 21.00 «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», Παράσταση του θεάτρου Σκιών «Σπυρόπουλου».

23 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΘΕΑΤΡΟ ΝΤΑΜΑΡΙ «ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ» 21.00, «Η ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ », Συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια.
23 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ 21.00, «ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ», Θεατρική παράσταση της Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη .

24 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΘΕΑΤΡΟ «ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ» 21.00, «ΩΔΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» Θεατρική παράσταση του Ζαχαρία Ρόχα.

24 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 21.00 «Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» Συναυλία με το συγκρότημα PAGAN

26 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟΥ 21.00, «ΩΔΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» Θεατρική παράσταση του Ζαχαρία Ρόχα.

27 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ 21.00, «ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ» Συναυλία με τη Πηγή Λυκούδη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top