Οn line εργαστήρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και φωτογραφία

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Tα  αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, από φέτος πραγματοποιούνται online! 

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά καθιερώνονται και μετά, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα, σε ελληνόφωνα παιδιά της ομογένειας, αλλά και σε αγγλόφωνα παιδιά στο εξωτερικό!

Μέχρι και τον Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

«Ένα ειδώλιο για το καλοκαίρι» για παιδιά 4-6 ετών

Κυριακή 9 και Κυριακή 16 Μαΐου για ελληνόφωνα παιδιά

Σάββατο 15 Μαΐου για αγγλόφωνα παιδιά

Το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά και φέτος, θα έχουμε μαζί μας στην παραλία ένα... φυλακτό. Ένα φυλακτό που θα εμπνευστούμε από την Κυπριακή Συλλογή του Μουσείου και ένα μαγικό παραμύθι.

Στο τελευταίο διαδικτυακό εργαστήρι αυτής της χρονιάς, θα ταξιδέψουμε με μια ιστορία για τη θάλασσα, θα τραγουδήσουμε τραγούδια καλοκαιρινά, θα χορέψουμε χορούς από μέρη εξωτικά και θα παίξουμε με ένα αγαπημένο υλικό, τον πηλό. Θα πλάσουμε, θα κόψουμε, θα χαράξουμε και θα χρωματίσουμε φυλακτά που θα μας δώσουν ορμή για να χαρούμε το καλοκαίρι!

Υλικά

Πηλός που στεγνώνει στον αέρα (λευκός ή κόκκινος)

Ξυλάκια, οδοντογλυφίδες, μολύβι ή οποιοδήποτε εργαλείο για να χαράξετε.

Μπογιές (τέμπερες ή νερομπογιές)

Αν δεν βρείτε πηλό, μπορείτε να έχετε αλεύρι και αλάτι για να φτιάξουμε μαζί ζυμάρι.
Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) - Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος) Κυριακή 9/5 11.00-13.00 πμ (ώρα Ελλάδος) ελληνόφωνο εργαστήριο Κυριακή 16/5 11.00-13.00 πμ (ώρα Ελλάδος) (επανάληψη) ελληνόφωνο εργαστήριο Σάββατο 15/5 18.00-19.30 μμ (ώρα Ελλάδος) αγγλόφωνο εργαστήριο Εισιτήρια στο viva.gr: 10 ευρώ (γονέας και παιδί).

«Μια ζωή σαν περιπέτεια» για παιδιά 7-10 ετών

Σάββατο 15 και Κυριακή 23 Μαΐου για ελληνόφωνα παιδιά

Σάββατο 22 Μαΐου για αγγλόφωνα παιδιά

Σε όλους τους μύθους, στα αγαπημένα μας παραμύθια και στις ιστορίες που αγαπάμε, υπάρχει ένας ήρωας που καλείται να εκπληρώσει μια αποστολή, να απαντήσει σε προκλήσεις και να ξεπεράσει εμπόδια. Σε κάθε περιπέτεια δοκιμάζονται οι δυνάμεις του και οι δεξιότητές του και κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει τον βοηθάει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Όταν επιστρέφει στην κανονικότητά του, στις καθημερινές του συνήθειες, τι έχει αλλάξει; Νιώθει πιο μεγάλος, πιο έτοιμος να αναγνωρίσει τις δυνάμεις του και τις αδυναμίες του, να ζητάει και να δέχεται βοήθεια όταν τη χρειάζεται;

Σε αυτό το εργαστήρι θα ξετυλίξουμε το νήμα της δικής μας ζωής και θα γιορτάσουμε το μεγάλωμά μας! Μέσα από τη δημιουργία εικαστικών έργων, θα αναπαραστήσουμε σημαντικούς σταθμούς, επιτυχίες και σημαντικές αλλαγές της δικής μας περιπέτειας.
Ψάξτε, λοιπόν, στα αρχεία σας και μαζί με τους γονείς σας τυπώστε σε απλό χαρτί 4 με 6 αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από το μεγάλωμά σας και πάμε να χρωματίσουμε τη δική μας ιστορία!

Tα γεγονότα: Ένα θεατρικό έργο που μας δείχνει πόσο απρόβλεπτη είναι η ζωή

Υλικά:

Φωτογραφίες του παιδιού τυπωμένες σε απλό χαρτί (ασπρόμαυρες και κατά προτίμηση ολόσωμες)

4 χαρτόνια Α4 χρωματιστά
Φύλλα άσπρα Α4
Ψαλίδι
Κόλλα
Μαρκαδόρους, ξυλομπογιές
Σπάγγο ή λεπτές κορδέλλες
Νιόβη Σταυροπούλου (εικαστική ψυχοθεραπεύτρια)-Ιφιγένεια Θεοδοσίου (Παιδαγωγός)
Σάββατο 15/5 11.00-13.00 πμ (ώρα Ελλάδος) ελληνόφωνο εργαστήριο
Κυριακή 23/5 11.00-13.00 πμ (ώρα Ελλάδος) (επανάληψη) ελληνόφωνο εργαστήριο
Σάββατο 22/5 18.00-19.30 μμ (ώρα Ελλάδος) αγγλόφωνο εργαστήριο

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top