Απόλαυσε από τον καναπέ σου, μια ξενάγηση στο Λούβρο!

Ταξίδεψε εικονικά ως τη Γαλλία

Λούβρο

Την ευκαιρία να ξεναγηθούν σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία του κόσμου, το Λούβρο, θα έχουν όσοι το επιθυμούν. Περισσότερα από 480.000 έργα του που ανήκουν στις συλλογές του διατίθενται online στο κοινό μέσω της πλατφόρμας https://collections.louvre.fr/en/.

Η ξενάγηση μάλιστα θα γίνει και στα 8 τμήματά του: Τμήμα Ανατολικών Αρχαιοτήτων, Τμήμα Αιγυπτιακής Τέχνης, Τμήμα αρχαιοτήτων ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών, Τμήμα Γλυπτικής, Τμήμα Ισλαμικής τέχνης, Τμήμα Ισλαμικής τέχνης, Τμήμα πινάκων ζωγραφικής και Τμήμα χαρακτικής και σχεδίων.

Η ξενάγηση θα γίνει με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη, ενώ και τα εργαλεία αναζήτησης θα είναι πολλά θα είναι πολλά προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες. 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: «Το Θέατρο είναι οι άνθρωποί του»

«Σήμερα, το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμη και τους λιγότερο γνωστούς. Για πρώτη φορά, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε ολόκληρη τη συλλογή έργων από έναν υπολογιστή ή smartphone δωρεάν, είτε εκτίθενται στο μουσείο, με δάνειο, ακόμη και μακροπρόθεσμα, ή σε αποθηκευτικό χώρο. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά! Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να έρθουν στο Λούβρο για να ανακαλύψουν προσωπικά τις συλλογές» ανέφερε  ο Jean-Luc Martinez, Πρόεδρος-Διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου

Ο νέος ιστότοπος  χωρίζεται σε τρεις  ενότητες:

 «Επίσκεψη», «Εξερεύνηση» και «Τι υπάρχει». Η ξενάγηση γίνεται στα  γαλλικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα κινέζικα. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top