Καληνύχτα Μητέρα: Η...παράξενη επιθυμία μίας γυναίκας πριν αυτοκτονήσει

Για ποιον λόγο μία γυναίκα θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της;

Καληνύχτα Μητέρα

Μια παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις, την σχέση μάνας-κόρης και για όσους στη ζωή τους πρωταγωνίστησε η μητέρα, με αλήθεια, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ.

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Μάρσα Νόρμαν, «Καληνύχτα Μητέρα» παρουσιάζεται για 2ο χρόνο από τις 11 Οκτωβρίου 2019 στο θέατρο Radar. Τη μετάφραση και σκηνοθεσία του έργου υπογράφει η Αναστασία Παπαστάθη η οποία ερμηνεύει και το ρόλο της κόρης, ενώ το ρόλο της μητέρας ερμηνεύει η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου μας, Μαρία Σκούντζου.

Για το έργο:

Μια ζεστή σοκολάτα και ένα καραμελωμένο μήλο είναι η τελευταία επιθυμία της Τζέσυ, όταν ανακοινώνει στην ανυποψίαστη μητέρα της, ότι σε λίγη ώρα πρόκειται να αυτοκτονήσει, με το όπλο του μπαμπά. Η Θέλμα αρχικά αδυνατεί να πιστέψει την κόρη της, στην συνέχεια όμως, σοκαρισμένη, καθώς εκείνη επιμένει στην απόφασή της, εξαντλεί κάθε προσπάθεια να την μεταπείσει. Τα ισχυρά επιχειρήματα που προβάλλονται και από την Θέλμα και από την Τζέσυ οδηγούν την δράση του έργου σε συνεχείς ανατροπές κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον.

Το κουβάρι της οικογένειας ξετυλίγεται.

Η σύγκρουση μάνας -κόρης φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά και αλήθειες που δεν ειπώθηκαν ποτέ. Φωτίζει το παρελθόν που στοιχειώνει το παρόν τους.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν μια νύχτα πριν από τα γενέθλια της Τζέσυ, και ενώ ο χρόνος τελειώνει.

Μας το θυμίζει πιεστικά το ρολόι του τοίχου, αφού ο χρόνος δράσης του έργου, ταυτίζεται με τον πραγματικό χρόνο εξέλιξης της παράστασης. Γιατί η Τζέσυ θέλει να αυτοκτονήσει; Ποιό ήταν το παρελθόν της; Η απόφασή της σχετίζεται με την ζωή που έζησε ή με τη ζωή που δεν έζησε; Πόσο επηρέασε τη ζωή της η σχέση των γονιών της;
Θα καταφέρει η μητέρα της να αποτρέψει την αυτοκτονία της;

Το έργο της Μάρσα Νόρμαν «Καληνύχτα Μητέρα», ερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις με αλήθεια, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Μαρία Σκούντζου: Μητέρα
Αναστασία Παπαστάθη: Κόρη
Διάρκεια: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή 20:00
Σάββατο 21:00
Κυριακή 19:00

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top