Ένα συνέδριο για το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία με σπουδαίους ομιλητές

Θα συμμετέχουν άτομα από 14 διαφορετικές χώρες

Play on Early Education

Από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019, κάποιοι πολύ σπουδαίοι άνθρωποι από τον χώρο του παιχνιδιού και της προσχολικής εκπαίδευσης, θα βρίσκονται στην Αθήνα!

Συγκεκριμένα, η διάσημη Σουηδή παιδαγωγός Suzanne Axelsson, ο σπουδαίος ψυχολόγος από τη Βοστώνη Dr. Peter Gray, συγγραφέας εκτός των άλλων του περίφημου βιβλίου «Free to Learn», ο Tom Hobson, ο περίφημος «Teacher Tom» από το Seattle, ο Βρετανός playworker Meynell Walter, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Play Association (IPA) σε Αγγλία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία, ο πολυβραβευμένος Ιάπωνας Αρχιτέκτονας και Καθηγητής Takaharu Tezuka, ειδικός στον σχεδιασμό χώρων προσχολικής αγωγής, αλλά και πολλοί ακόμη σημαντικοί άνθρωποι από τoν χώρο της εκπαίδευσης, θα βρεθούν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη σε ένα τριήμερο συνέδριο το οποίο αναμφίβολα θα τραβήξει το ενδιαφέρον τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνούς κοινού. Παράλληλα, μέχρι στιγμής στο συνέδριο έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν είτε ως ομιλητές είτε ως σύνεδροι, άτομα από 14 διαφορετικές χώρες, στοιχείο που το καθιστά ένα πραγματικά διεθνές γεγονός. Στόχος του συνεδρίου θα είναι να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό την αξία που έχει το Ακηδεμόνευτο Παιχνίδι στην προσχολική ηλικία και το οποίο βασίζεται στον Σεβασμό, στην Ελευθερία και στην Εμπιστοσύνη. Το συνέδριο απευθύνεται σε όποιον ασχολείται ή θα ήθελε να ασχοληθεί με την προσχολική αγωγή ή το παιχνίδι ή και τα δύο, και ψάχνει για καινούργιες πηγές έμπνευσης.

Ως προπομπός του Συνεδρίου, στις 19 Ιανουαρίου στο Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Σύνταγμα) διοργανώνεται το επίσημο pre-event, μια ανοικτή συζήτηση του Βρετανού playworker Meynell Walter και του Διευθυντή του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής Dorothy Snot Γιάννη Γιαννούδη γύρω από κομβικά ερωτήματα της προσχολικής αγωγής όπως «Τι είναι παιχνίδι, ποια είναι τα όρια του και αν είναι σωστό ή λάθος το ελεύθερο παιχνίδι στην προσχολική αγωγή».
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top