Οι τόποι του Νίκου Καζαντζάκη: Στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, 60 χρόνια μετά τον θάνατό του

Το έργο του συγγραφέα ταξιδεύει τον αναγνώστη, με αφετηρία την Κρήτη

Οι τόποι του Νίκου Καζαντζάκη: Στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγ

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη είναι γεμάτο με κρητικά τοπία, βράχια, θάλασσες, πουλιά, Αιγαίο και ελαιόδεντρα. Πέρα από τα όρια της Κρήτης, τόπο γέννησης και έμπνευσης του μεγάλου συγγραφέα, ο αναγνώστης ταξιδεύει σε Σαρωνικό, Μυστρά, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Κύπρο, Ιαπωνία και σε πολλά ακόμα μέρη.

Με αφορμή, λοιπόν, τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Καζαντζάκη, το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείου της Αίγινας φιλοξενεί πίνακες σύγχρονων ζωγράφων, που αποτυπώνουν με το έργο τους τις δικές τους εικόνες από τους τόπους που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας στο έργο του. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αίγινα έζησε ο Καζαντζάκης από το 1931, που επέστρεψε στην Ελλάδα, δημιουργώντας εκεί μια μόνιμη κατοικία.

Η έκθεση αυτή ονομάζεται «Νίκος Καζαντζάκης: οι Τόποι». Φιλοξενείται στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας από τις 15 έως τις 30 Ιουλίου, ενώ την επιμελήθηκε η Ίρις Κρητικού. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Στέλιος Αλεξάκης, Όλγα Αλεξοπούλου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Άννα Αχιλλέως Staeubli, Ανδρέας Γεωργιάδης, Άννα Γρηγόρα, Δικαία Δεσποτάκη, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Σταύρος Ιωάννου, Μάρκος Καμπάνης, Μηνάς Καμπιτάκης, Δημήτρης Κατσιγιάννης, Βασίλης Λιαούρης, Νεκτάριος Μαμάης, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Νίκη Πρόκου, Γιώργος Σαλταφέρος, Γιώργος Σαρασίτης, Βασίλης Σούλης, Έφη Σούτογλου, Αλέκος Σπανούδης, Μαρίνα Στελλάτου, Παναγιώτης Τούντας, Βάσω Τρίγκα, Κατερίνα Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή και Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top