To έργο του Θ. Αγγελόπουλου στο χαρτί...

Μια εικαστική έκθεση αφιερωμένη εξ' ολοκλήρου στον μεγάλο σκηνοθέτη

To έργο του Θ. Αγγελόπουλου στο χαρτί...

Το κάδρο, η σκηνοθετική ματιά και το σύνθετο περιεχόμενο των ταινιών του Θεόδωρου Αγγελόπουλου αποτελούν τη βάση και την αφετηρία μιας εικαστικής έκθεσης, αφιερωμένης εξ' ολοκλήρου σε εκείνον. Μέσα από τα κινηματογραφικά του πλάνα, ο μεγάλος σκηνοθέτης εμβάθυνε στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων και δημιούργησε μια ολόκληρη σχολή. Το έργο του παρουσιάζει τόσο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα, όσο και τα μικρότερα, τα πιο ασήμαντα, ώστε τίποτα  να μη μένει μετέωρο και ξεχασμένο μέσα στον χρόνο.

Στα στοιχεία αυτά ακριβώς εστιάζει το εικαστικό αφιέρωμα της αίθουσας τέχνης kaplanon 5. Καθώς στις 24 Ιανουαρίου 2017 συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από το θάνατο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το αφιέρωμα τιμά τον δημιουργό που χάραξε τα αρχικά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναστασίου Δημήτρης, Aποστολάτου Εύα, Βογιατζή Ειρήνη, Γκέλος Λεωνίδας, Διακοδημητρίου Μαρία, Θεοχάρης Σταμάτης, Καρακάσογλου Γιώργος, Κοντογιαννοπούλου Λήδα, Κυριακού Σοφία, Λεοντόπουλος Νίκος, Πιστώνης Αχιλλέας, Σαλταφέρος Γιώργος, Σούλης Βασίλης, Fambris Georgia και Χαδουλού Κατερίνα.

 

Πληροφορίες

Εικαστικό αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Αίθουσα τέχνης kaplanon 5, Καπλανών 5 και Μασσαλίας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top