«Terminal»: Ένα γλυπτό φωτός από την Karolina Halatek

«Το φως είναι ένα μέσον απλά για να εκφράσεις πράγματα»

«Terminal»: Ένα γλυπτό φωτός από την Karolina Halatek
​Ένα UFO, που μόλις έχει προσγειωθεί στο κέντρο της πλατείας του δημαρχείου του Γκέρλιγκεν, θυμίζει το γλυπτό φωτός της Πολωνέζας γλύπτριας Karolina Halatek.

Το «Terminal» - αυτό το όνομα έχει δώσει η καλλιτέχνις στο δημιούργημά της - επιλέχθηκε από τον Joachim Fleischer, επιμελητή του φεστιβάλ τέχνης φωτός «Aufstiege» που διοργανώνεται από την Kulturregion Stuttgart να τοποθετηθεί στο κέντρο της Rathausplatz, στη γερμανική πόλη.

Ο Fleischer αναφέρεται στο φεστιβάλ ως μία «ανακάλυψη μέσω του φωτός». «Το φως είναι ένα μέσον απλά για να εκφράσεις πράγματα» λέει η Halatek, η οποία το χρησιμοποιεί στην τέχνη της για να υπογραμμίσει τη δύναμη που έχει ως κάτι πραγματικό και, παρ' όλα αυτά, όχι απτό.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στην Stuttgarter Nachrichten, η Halatek μιλά για τη σημασία της ονομασίας που έδωσε στο έργο της, εξηγεί ότι επηρεάστηκε από τις επιθανάτιες εμπειρίες ατόμων, αυτά που αφηγήθηκαν όσοι έφτασαν στο κατώφλι του θα��άτου και «επέστρεψαν». (Η λέξη «terminal», ως ουσιαστικό, είναι συνώνυμο της τελευταίας στάσης ή του τερματικού σταθμού, αλλά ως επίθετο παραπέμπει στο σύνορο μεταξύ ζωής και θανάτου). Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top