«Έφυγε» ο θρυλικός κιθαρίστας του «Hotel California» Γκλεν Φρέι!

Ξεψύχησε στα 67 του, μετά από επιπλοκές στην υγεία του

​Με ακόμα ένα θάνατο συνεχίζεται ο πρώτος μήνας του 2016: την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 67 ετών, άφησε ο Γκλεν Φρέι, κιθαρίστας και συνιδρυτής του συγκροτήματος Eagles, που είναι παγκοσμίως γνωστό κυρίως για το τραγούδι «Hotel California»!

Τα δυσάρεστα έγιναν γνωστά με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος, όπου αναφέρεται πως ο Φρέι πέθανε στη Νέα Υόρκη, «έπειτα από θαρραλέα μάχη που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες, υποκύπτοντας σε επιπλοκές από ρευματοειδή αρθρίτιδα, οξεία ελκώδη κολίτιδα και πνευμονία».

glenn1.jpg

«Η οικογένειά του αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όποιον έδωσε μαζί του τη μάχη, πάλεψε και προσευχήθηκε για να αναρρώσει. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη μας, ούτε την αγάπη και τον σεβασμό για όλα όσα μας πρόσφερε, για όλα όσα πρόσφερε στην οικογένειά του, στη μουσική κοινότητα και σε εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Γκλεν Φρέι

Γεννημένος στο Νιτρόιτ, ο Φρέι ίδρυσε τους Eagles το 1971 στο Λος Άντζελες, μαζί με τον ντράμερ Ντον Χένλει, αφού είχε συνεργαστεί με την ροκ σταρ Λίντα Ρόνσταντ.

-46c2bc7924ed54bd (1024x717).jpg

Η μπάντα έκανε τεράστια καριέρα και, τη δεκαετία του ’70, έγινε γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο, με αξέχαστα κομμάτια όπως τα «One of These Nights», «Best of My Love» και «Life in the Fast Lane», ενώ αποκορύφωμα αποτέλεσε το «Hotel California», του 1976, που έσπασε ταμεία.

Eagles (1000x667).jpg

Όταν διαλύθηκαν oι Eagles, το 1980, ο Φρέι ακολούθησε solo καριέρα, ηχογραφώντας επιτυχίες όπως τα «The One You Love» και «The Heat Is On», καθώς και κομμάτια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παράλληλα, εργάστηκε και ως ηθοποιός, με έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Jerry Maguire», το 1996.

Το 1994 το συγκρότημα επανασυνδέθηκε και έβγαλε το δίσκο «Hell Freezes Over», ενώ έκανε συναυλίες που έγιναν sold out! Η τελευταία εμφάνιση των Eagles ήταν τον Ιούλιο του 2014, μετά από μία περιοδεία δύο ετών!

glenn2.jpg

O Γκλεν Φρέι ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top