Η ώρα της αλήθειας: Ξεκινούν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη

Παγκόσμιο ενδιαφέρον και επιδρομή τουριστών για τη μεγάλη αποκάλυψη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος γ��α τη μεγάλη αποκάλυψη στην Αμφίπολη καθώς σήμερα ξεκινούν εκ νέου οι ανασκαφές στον μεγάλο θολωτό τάφο.

Όπως εκτιμάται, οι αρχαιολόγοι βρίσκονται μπροστά σε μία σπουδαίας σημασίας ανακάλυψη με το ενδιαφέρον όλης της υφηλίου να είναι στραμμένο στην Ελλάδα και πολλά ξένα κανάλια να έχουν στείλει ή να ετοιμάζονται να στείλουν συνεργεία στο σημείο.

Την ίδια ώρα, στο σημείο σπεύδουν και πολλοί τουρίστες θέλοντας να επισκεφθούν τόσο το Μουσείο της Αμφίπολης όσο και το σημείο των ανασκαφών.

Οι αρχαιολόγοι προχωρούν εκατοστό-εκατοστό, αφαιρώντας τους όγκους χώματος που καλύπτουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη μέσα υψηλής τεχνολογίας για να διεισδύσουν στο χώρο.

«Ό,τι είναι να γίνει, θα το μάθετε εν καιρώ και μάλιστα πολύ γρήγορα» δήλωσε ο αρχιτέκτονας και στενός συνεργάτης της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη Μιχάλης Λεφαντζής., ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο σημείο των ανασκαφών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top