Ένα σπάνιο σχέδιο του Μποτιτσέλι θα βοηθήσει… αυτιστικά παιδιά

Πωλήθηκε για 2, 2 εκατομμύρια ευρώ

​Ένα σπάνιο σχέδιο του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου Σάντρο Μποτιτσέλι, το οποίο ονομάζεται «Μελέτη για έναν καθισμένο Άγιο Ιωσήφ»(Study for a Seated St Joseph) και υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκε στα τέλη του 1400, πωλήθηκε την Τετάρτη σε δημοπρασία στο Λονδίνο στην τιμή των… 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το σχέδιο που έχει γίνει με πένα και καφέ μελάνι θεωρείται ότι είναι το μοναδικό έργο του ζωγράφου, το οποίο συνδέεται με έναν από τους πίνακές του και το μοναδικό που παρέμενε μέχρι σήμερα σε ιδιωτική συλλογή.

Το συγκεκριμένο σχέδιο ανήκε στ��ν Μπάρμπαρα Πιασέκα Τζόνσον, η οποία ασχολούνταν με φιλανθρωπίες κι ήταν σύζυγος του Τζον Σούαρντ Τζόνσον, κληρονόμου της γνωστής εταιρείας «Johnson & Johnson» και το είχε αγοράσει το 1988 έναν��ι 88.000 δολαρίων.

Τα έσοδα από την πώληση του έργου από τον οίκο Sotheby's πρόκειται να διατεθούν στο «Ίδρυμα Μπάρμπαρα Πιασέκα Τζόνσον», που βοηθάει αυτιστικά παιδιά.

Σημειώνεται ότι σήμερα διασώζονται 12 ξεχωριστά σχέδια του Μποτιτσέλι (1445-1510) όπως και μία σειρά από 92 σχέδια για το έργο που απασχόλησε τον ζωγράφο για μια ολόκληρη δεκαπενταετία, την εικονογράφηση της Θείας Κωμωδίας του Δάντη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top