Η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα ενσαρκώσει την Εντίθ Πιαφ

Οι πρόβες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα ενσαρκώσει την Εντίθ Πιαφ

«Χρειάζεται ένας μύθος για να συντηρεί το φαινόμενο» είχε πει κάποτε η Έντιθ Πιάφ. Στην περίπτωσή της μάλλον κάτι τέτοιο είναι περιττό. Είναι η φωνή, η προσωπικότητα, η μυθιστορηματική ζωή της που σαν μήτρα γεννούν προϊόντα πολιτισμού. Η Πιάφ εμπνέει και δίνει αφορμή για ταινίες, μιούζικαλ, βιβλία.

Και τώρα η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αναλαμβάνει να δώσει οντότητα σε αυτή την ψυχή σε ένα μιούζικαλ 30 ρόλων, δεκάδων τραγουδιών (με γαλλικό στίχο) και ζωντανή ορχήστρα που θα ανεβεί από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

ε1.jpg

Το έργο «Πιάφ» βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της βρετανίδας συγγραφέως Παμ Γκεμς (τροφοδότησε την ταινία «Ζωή σαν τριαντάφυλλο») που έχει ήδη αποτελέσει πηγή για ανάλογες παραγωγές σε τουλάχιστον 30 χώρες.

ε2.jpg

Στη σκηνή του
Rex από τον Φεβρουάριο του 2015 η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συναντά την Πιάφ εκεί γύρω στο 1930, όταν ο μετέπειτα πυγμαλίωνας της Λουί Λεπλέ την ανέσυρε από τα σοκάκια των κακόφημων συνοικιών της γαλλικής πρωτεύουσας και την έκανε κεντρική φιγούρα στη σκηνή του καμπαρέ του, που ήταν το πιο κομψό στο Παρίσι.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια παράξενη σύμπτωση. Στα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Έντιθ Πιάφ, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, που έχει γενέθλια τον Φεβρουάριο, ενσαρκώνει ίσως την πιο σημαντική φιγούρα του γαλλικού σανσόν, η οποία με την αξεπέραστη ερμηνεία της κατάφερε να καθηλώσει ακόμη και το αμερικανικό κοινό.

Οι πρόβες για το μιούζικαλ «Πιάφ» θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top