70 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου Έλληνα ποιητή, Κωστή Παλαμά

Δύο μεγάλες συναυλίες με πρωτοβουλία του Τμ. Μουσικών Σπουδών του Παν. Αθηνών

​Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά, θα πραγματοποιηθούν δύο μουσικές συναυλίες, την Τρίτη 29 και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις παραστάσεις παρουσιάζεται θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, το συμφωνικό έργο της Πηγής Λυκούδη «Χαρά σ'εσέ χώρα λευκή», ένα έργο βασισμένο στη ποιητική σύνθεση του Κωστή Παλαμά «Ο Ύμνος της Αθηνάς».

Στην παράσταση θα συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με την συνθέτρια στο πιάνο, καθώς επίσης και η Μικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη σύμπραξη μελών της νεανικής - παιδικής χορωδίας «Μανώλης Καλόμοιρης», υπό τη διεύθυνση του Προέδρου του Τμήματος καθηγητή Νίκου Μαλιάρα.

Θα ερμηνεύσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Σπύρος Κλείσσας και θα απαγγείλει ο Γιάννης Φέρτης.

Το συμφωνικό έργο της Πηγής Λυκούδη προγραμματίζεται να παρουσιαστεί ακόμα στην Κύπρο, στις Βρυξέλλες, στην Ισπανία και στην Βοστώνη.

Η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» -Αίθουσα Αντιγόνη, του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στις 20:30, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου για την παραλαβή των οποίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 17:30, υπό την αιγίδα του πρύτανη καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη.

Ο Κωστής Παλαμάς (Πάτρα, 13 Ιανουαρίου 1859 - Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 1943) ήταν ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ιστορικός και κριτικός της λογοτεχνίας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, με σημαντική συνεισφορά στην εξέλιξη και ανανέωση της νεοελληνικής ποίησης. Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής γενιάς του 1880, πρωτοπόρος, μαζί με το Νίκο Καμπά και το Γεώργιο Δροσίνη, της αποκ��λούμενης Νέας Αθηναϊκής (ή Παλαμικής) σχολής. Επίσης, είχε σπουδάσει και θεατρικός παραγωγός της ελληνικής λογοτεχνίας.

(Προσέλευση 45 λεπτά ενωρίτερα - τηλ. κρατήσεων 212 254 0300 από Δευτέρα 21 Οκτωβρίου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top