Αλίς Μονρό: «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα κέρδιζα το Νόμπελ Λογοτεχνίας»

Τι αποκαλύπτει η 82χρονη Καναδή βραβευμένη συγγραφέας;

Αλίς Μονρό: «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα κέρδιζα το Νόμπελ Λογοτεχνίας»

​Η φετινή βραβευμένη συγγραφέας του Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι η 82χρονη Καναδή, Αλίς Μονρό, όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr και όπως δήλωσε και ο γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας πρόκειται για την «ιέρεια του σύγχρονου διηγήματος».

Η Μονρό είναι η πρώτη Καναδή που τιμάται με Νόμπελ, καθώς είναι και η πρώτη φορά που το βραβείο απονέμεται σε δημιουργό διηγήματος κι όχι μυθιστορήματος.

Έκπληξη λοιπόν προκάλεσε η ανάδειξη της τόσο στους υπόλοιπους συγγραφείς , όσο και στην ίδια λέγοντας: «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα το κέρδιζα».

Ο ξένος τύπος την παραλληλίζει με τον Άντον Τσέχοφ, καθώς μιλά συχνά στα γραπτά της για το δίλημμα των γυναικών όταν συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους θα περιορισθεί στα όρια μιας μικρής πόλης.

Έχει βραβευτεί με το Man Booker International Prize πριν από τέσσερα χρόνια και το «Dear Life» το θεωρεί το κύκνειο άσμα της.

«Αγαπώ τη συγγραφή αλλά όταν φτάνεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία, βλέπεις τη ζωή σου υπό διαφορετικό πρίσμα. Πλέον δεν θέλω να μένω όση μόνη χρειάζεται για να συνεχίσω να γράφω. Θα επιθυμούσαν να κοινωνικοποιηθώ ακόμη περισσότερο», έχει δηλώσει η Μονρό.

Να σημειώσουμε πως η βραβευμένη συγγραφέας θα αμειφθεί με το ποσό των 907.000 ευρώ και η τελετή απονομής θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top