Τιμήθηκε ο Ανδρέας Μπάρκουλης από το δήμο Πειραιά

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γιός του

Τιμήθηκε ο Ανδρέας Μπάρκουλης από το δήμο Πειραιά

​Σε ειδική τελετή στη Δημοτική Πινακοθήκη έγινε η τιμητική βράβευση του Πειραιώτη ηθοποιού, Ανδρέα Μπ��ρκουλη.

133812-mparkoulis.jpg
Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος απένειμε τιμητική πλακέτα, την οποία παρέλαβε ο γιος του Νίκος, αφού ο Ανδρέας Μπάρκουλης αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του.

«Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Είναι μία μορφή εμβληματική, μορφή ζεν πρεμιέ, από εκείνες που σηματοδότησαν την έβδομη τέχνη της πατρίδας μας» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά και του ευχήθηκε να βγει σύντομα από αυτή την περιπέτεια, πιο δυνατός, και να είναι παρών στην επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου.

A-Mparkoulis1.jpg
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είναιι 77 ετών, γεννημένος στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος, με την ταινία «Μαρία Πενταγιώτισσα». Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Διαχρονικό είναι το σλόγκαν: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top