Η Αργυρώ Χιώτη τιμήθηκε με το φετινό βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή»

Απονέμεται κάθε χρόνο σε μια δημιουργό κάτω των 30 χρόνων

Η Αργυρώ Χιώτη τιμήθηκε με το φετινό βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή»

​Το φετινό βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή» απονεμήθηκε στην Αργυρώ Χιώτη για την επίμονη σκηνοθετική της δραστηριότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας το βράδυ που μας πέρασε, ενώ υποψήφιες για το βραβείο ήταν οι Νεφέλη Κουρή, Κίττυ Παϊταζόγλου, Αμαλία Νίνου, Ελίνα Ρίζου, και Ελεάννα Τσίχλη.

Την κριτική επιτροπή για την απονομή του βραβείου αποτελούσαν οι Άννη Κολιτσιδοπούλου, Ελένη Μανωλοπούλου, Έφη Γιαννοπούλου, Δημήτρης Καρατζάς και Γιώργος Δεπάστας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελευθερία Σαπουτζή», απονέμει κάθε χρόνο (από το 2001) το βραβείο - το οποίο συνοδεύεται από 3.000 ευρώ - σε μια δημιουργό κάτω των 30 χρόνων που έχει διακριθεί στη σκηνοθεσία, υποκριτική ή μετάφραση.

Η Ελευθερία Σαπουντζή απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2000, από ανακοπή, σε ώρα πρόβας, για το έργο «Ο θεός είναι D.J.» του Φαλκ Ρίχτερ.στο θέατρο «Αμόρε».

Είχε γεννηθεί το 1971 στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Εργαστήριο Υποκριτικής του «Αμφι-Θεάτρου» και από το τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Με γερμανική υποτροφία σπούδασε Υποκριτική στην Hochschule der Kunste του Βερολίνου. Έπαιξε στις παραστάσεις «Δυσδαιμόνα ή Εργο για ένα μαντίλι» και «Ο Δον Ζουάν έρχεται από τον πόλεμο». Εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Κλινήρης Δευτέρα» (1993). Μετέφρασε και σκηνοθέτησε τα έργα «Φωτιά στο πρόσωπο» και «Ο Θεός είναι D.J.».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top