Τη «Χρυσή Αθηνά» απέσπασε το «Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα»

Με επίσημη καλεσμένη την Αντέλ Εξαρχόπουλος ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Τη «Χρυσή Αθηνά» απέσπασε το «Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα»

​Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ολοκληρώθηκε με τις ταινίες στις «Νύχτες πρεμιέρας» να κλέβουν τις εντυπώσεις και το «Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα» του Γάλλου Γιαν Γκονζάλες να κατακτά το πρώτο βραβείο, τη «Χρυσή Αθηνά». Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην τελετή λήξης, εκτός από τη βράβευση, προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, η βραβευμένη με το Χρυσό Φοίνικα ταινία «Η Ζωή της Αντέλ», με επίσημη προσκεκλημένη την Αντέλ Εξαρχόπουλος.

nuxtes-premieras-brabeia.jpg
Το βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε η ταινία του Σαμ Φλάισνερ, «Stand clear of the closing doors» , το βραβείο σεναρίου η ��αινία «La Fille de 14 Juillet» του Αντονίν Περετζατκό, ενώ το βραβείο κοινού απέσπασε το «Short Term 12» του Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον. Τέλος, το βραβείο «Χρυσή Αθήνα Music & Film»κέρδισε η δημιουργία της Καρολίν Μαρτέλ, «Le Chant des Ondes / Wavemakers», με θέμα τα «Ηλεκτρικά Κύματα» που έρχονται για να αποκαλύψουν ένα συναρπαστικό όσο και άγνωστο κεφάλαιο της μουσικής ιστορίας.

Βραβεία Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Μικρού Μήκους Ταινιών

Το «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου ήταν η μεγάλη νικήτρια ταινία του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος μικρού μήκους του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», αφού κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας και το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ που το συνοδεύει. Το μικρού μήκους φιλμ βραβεύθηκε πριν από λίγες ημέρες και στο Φεστιβάλ της Δράμας, με τον «Χρυσό Διόνυσο».

Το Φεστιβάλ δημιούργησε δύο ακόμη Βραβεία Καλύτερης Ταινίας: το δεύτερο Βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία «Στο Κατώφλι» και το τρίτο Βραβείο στην ταινία «Νικολέτα» της Σόνια Λίζα Κέντερμαν.

Το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε η ταινία «Dead End» της Τώνιας Μισιαλή.
Οι Ζήσης Κοκκινίδης και Ίωνας Παπασπύρου τιμήθηκαν για το σενάριό τους για την ταινία «Δεν Είμαι Τώρα Εδώ».
Τέλος, η κριτική επιτροπή πήρε την πρωτοβουλία να απονείμει τρεις ειδικές μνείες, στις ταινίες «Lea» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, «Dust» του Θανάση Τσιμπίνη και «Boil» της Ήρας Ντίκα, «για την τόλμη να αναζητήσουν και να δοκιμάσουν διαφορετικούς τρόπους για ν’ αφηγηθούν ολοκληρωμένα τις ιστορίες τους».
Ο Έκτορας Λυγίζος και ο Γιάννης Παπαδόπουλος («Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού») καθώς και η Μαρία Γεωργιάδου («Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?») κέρδισαν τα βραβεία Σκηνοθεσίας, Ανδρικής Ερμηνείας και Γυναικείας Ερμηνείας, αντίστοιχα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top