«Μια πεταλούδα στην Πανεπιστημίου» ζωντανεύει στο «Σπίτι Του Ηθοποιού»

Μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου...

​Οι εκδόσεις «Λευκή Σελίδα» παρουσιάζουν το βιβλίο της Σοφίας Στεκουλέα «Μια πεταλούδα στην Πανεπιστημίου», τo Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, με ένα διαφορετικό τρόπο!

Η σκηνοθέτης – ηθοποιός Φωτεινή Βαμβούκη δραματοποίησε αποσπάσματα του βιβλίου για να γνωρίσει το μυθιστόρημα σε ένα κοινό φιλότεχνο και όχι αποκλειστικά βιβλιοφάγο.

Μια διαφορετική πρόταση που η πρόεδρος Άννα Φόνσου δέχθηκε να φιλοξενηθεί στο ίδρυμα «Το Σπίτι Του Ηθοποιού», Θήρας & Αλκαμένους 175, Κάτω Πατήσια, τo Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Ελπίδα: Χριστίνα Δημητριάδου
Μιχάλης: Γιώργος Τριανταφύλλου

Ισμήνη: Ηρώ Μητρούτσικου

Ζαμπία-Θεανώ: Φωτεινή Βαμβούκη

«Το Σπίτι Του Ηθοποιού»
Θήρας & Αλκαμένους 175, Κάτω Πατήσια

Λίγα Λόγια για το βιβλίο «Μια πεταλούδα στην Πανεπιστημίου»

Στο μυθιστόρημα της Σοφίας Στεκουλέα, ξεδιπλώνεται με αφορμή μια πεταλούδα, μια ερωτική ιστορία. Βασικός πρωταγωνιστής είναι η ίδια η πόλη της Αθήνας. Η πρωτεύουσα της Ελλάδος κατά καιρούς προκαλεί ερεθίσματα στους δημιουργούς. Για τον Σοφοκλή, είναι ο τόπος όπου ο ατιμασμένος Οιδίποδας αναζητά καταφύγιο. Για τον Μιχαήλ Μητσάκη είναι ο τόπος όπου η φύση αντιμάχεται την νεωτερικότητα, στο διήγημα του «Η Αρκούδα». Στα «Αθηναϊκά Διηγήματα » ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης περιγράφει τον μόχθο των απλών ανθρώπων. Η Αθήνα είναι μια πόλη που ισορροπεί μεταξύ του φαντασιακού και ��ου πραγματικού. Το βιβλίο της Σοφίας Στεκουλέα, «Μια Πεταλούδα στην Πανεπιστημίου» είναι μια νέα προσθήκη στην λογοτεχνική παράδοση της πόλης. Δεν πρόκειται για μια απλή περιπλάνηση στους δρόμους της Αθήνας, αλλά για μια αναζήτηση της αγάπης με κύριο άξονα την ανθρωπογεωγραφία της πόλης. Είναι ένα ταξιδί στα σ’αγαπώ του Μιχάλη στην Ελπίδα, του Θησέα στον Μινώταυρο, του Βρούτου στον Ιούλιο Καίσαρα…
Tιμή :13€

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top