Ένα βιβλίο για τις Ολυμπιακές Αξίες αφιερωμένο στα παιδιά της "Ελπίδας"

Δείτε το βίντεο

Με κεντρικούς ήρωες, τον Ακάδημο, την Νίκη και τον Άριστο οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διδαχτούν μέσα ��πό ένα εκπαιδευτικό παραμύθι τις αξίες του Ολυμπισμού, όπως είναι η ειρήνη και η συναδέλφωση. Το βιβλίο παρουσιάστηκε σε μια συγκινητική εκδήλωση και είναι αφιερωμένο στα παιδιά που νοσηλεύονται στην ογκολογική μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ».

Στο μοναδικό αυτό έργο υγείας που με πίστη, προσήλωση στο στόχο και αγωνιστικότητα, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη έκανε πραγματικότητα το μεγάλο αυτό όραμα του συλλόγου «Ελπίδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας Ισίδωρος Κούβελος.

«Είναι καθήκον όλων μας απέναντι στα παιδιά που είναι το μέλλον και η ελπίδα της χώρας μας να τους υποδείξουμε και να τα παροτρύνουμε να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στη σημασία του βιβλίου και συνεχάρη τον πρόεδρο και τη διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας για την πρωτοβουλία έκδοσης του.

«Μου έδωσε αυτή τη χαρά να διαβάσω αυτό και να με κάνει να αισθάνομαι καλύτερος άνθρωπος, γιατί μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά κάτι, ο καθένας χωριστά, η κυρία Κλοκώνη, ο κύριος Κούβελος, η Ακαδημία, οι Ολυμπιονίκες μας, είναι πολύ σημαντικό» είπε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Η ολοκλήρωση του θα γίνει την επομένη εβδομάδα στην γαλλική και αγγλική για να ταξιδέψει μέσω του πρόεδρου, τον κύριο Κούβελο σε 150 Ακαδημίες σε όλον τον κόσμο» ανέφερε η διευθύντρια Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημία�� της Ελλάδας, Ιλεάνα Κλοκώνη.

«Η σημερινή εκδήλωση είναι μια όαση ελπίδας και αισιοδοξίας με ξεχωριστή σημασία και συμβολισμό» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

Ολυμπιονίκες, άνθρωποι του αθλητισμού και της τέχνης, υποστηρικτές της ακαδημίας αλλά και η μικρή Λαμπρινή που νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, στην οποία αναγνώστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου, ποιήματα ενώ ακούστηκαν τραγούδια αφιερωμένα στα παιδιά.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top