Το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» σφραγίστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ

Το 1989 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο

Το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» σφραγίστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ

Σφραγίστηκε το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» στην πλατεία Ψυρρή από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

Το θέατρο βρίσκεται επί της οδού Ρήγα Παλαμήδη 2 και είναι κατασκευασμένο από τη δεκαετία του 1930. Το 1989 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο. Το κτίριο του «Εμπρός» λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της ομώνυμης εφημερίδας και από το 1988 μέχρι το 2007 ως στέγη του Θεατρικού Οργανισμού «Μορφές» και στη συνέχεια της Εταιρείας Θεάτρου «Εμπρός». Για 5 χρόνια ήταν κλειστό και εγκαταλελειμμένο όταν επανενεργοποιήθηκε ως κατάληψη τον Νοέμβριου του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών «Κίνηση Μαβίλη» και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή, καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.

446A0E1799DCDA987C613E0144E106F8.jpg
«Το δημόσιο ακίνητο, το οποίο έχει περιέλθει κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ, είχε καταληφθεί από τη “Θεατρική κίνηση Μαβίλη” και χρησιμοποιείτο χωρίς την άδεια της ΕΤΑΔ, που είναι ο διαχειριστής του ακινήτου, και το σημαντικότερο, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και πυρόσβεσης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο όσους πολίτες επισκέπτονταν το ακίνητο» ήταν η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

wwww.limghandler.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top