Ετοιμάζεται παράρτημα του Μουσείου της Ακρόπολης στο Άμπου Ντάμπι;

Σε θετικό κλίμα οι πρώτες συζητήσεις...

​Τα βήματα του ��ουσείου του Λούβρου ενδέχεται να ακολουθήσει και το Μουσείο Ακρόπολης, αφού λόγος γίνεται για τη δημιουργία παραρτήματος του στο Άμπου Ντάμπι.

Η ιδέα είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο αλλά το κλίμα είναι θετικό στις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει.

Η ιδέα δημιουργίας παραρτήματος του ελληνικού μουσείου στο Αμπου Ντάμπι δεν ήταν όμως το μοναδικό θέμα συζήτησης που είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δρα Σουλτάν αλ Ζαμπέρ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για την προετοιμασία της συνάντησης της Μεικτής Επιτροπής Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι δύο άνδρες ��ντάλλαξαν απόψεις για μια στρατηγική και μόνιμη συνεργασία των δύο χωρών στον πολιτιστικό τομέα και προχώρησαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για τη διοργάνωση της έκθεσης «Βυζάντιο και Άραβες» στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συζητήθηκε, επίσης, η στενότερη συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Ζαγιέντ επί της νήσου Ζαάντιγιατ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top