Από 18- 29 Σεπτεμβρίου το 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Αντέλ Εξαρχόπουλος

Από 18- 29 Σεπτεμβρίου το 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας
​Από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί φέτος στις αίθουσες Δαναός 1&2, Odeon Opera 1&2, Ιντεάλ και Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Η τελετή έναρξης, καθώς και η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Παλλάς.

Στις φετινές «Νύχτες πρεμιέρας» θα προβληθούν περισσότερες από 200 ταινίες από όλο τον κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση στο ελληνικό σινεμά.

Στην Ελλάδα θα βρεθεί -για πρώτη φορά στη ζωή της- η ελληνικής καταγωγής, Αντέλ Εξαρχόπουλος, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Η Ζωή της Αντέλ» που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, καθώς και ο Τζέρεμι Άιρονς για την παρουσίαση της τελευταίας του ταινίας «Το νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα».

Περισσότερες από 200 ήταν οι συμμετοχές στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους. Από αυτές επελέγησαν 73 οι οποίες θα προβληθούν στις Νύχτες Πρεμιέρας. Η καλύτερη θα βραβευθεί και θα λάβει 2.000 ευρώ.
Το Φεστιβάλ ξεκινά με το αισιόδοξο Frances Ha του Νόα Μπάουμπαχ, έναν φόρο τιμής στο νεοϋορκέζικο σινεμά του Γούντι Άλεν.

Εισιτήρια
Πρωινές προβολές: 4 ευρώ

Απογευματινές προβολές, πριν τις 19:55: 5 ευρώ

Βραδινές προβολές, από τις 20:00: 6 ευρώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top