Oι «Ελληνικές θάλασσες» τον Οκτώβριο στο Μουσείο Μπενάκη

Έκθεση φωτογραφίας

Oι «Ελληνικές θάλασσες» τον Οκτώβριο στο Μουσείο Μπενάκη
Η ελληνική θάλασσα, έτσι όπως την είδαν όλοι οι μεγάλοι Έλληνες φωτογράφοι, είναι το θέμα της νέας έκθεση που θα παρουσιαστεί (4/10) στο κτίριο της Οδού Πειραιώς, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης των Επιμελητών Φωτογραφικών Συλλογών και Μουσείων, γνωστής ως Oracle.

Τριακόσιες πενήντα περίπου φωτογραφίες χωρισμένες σε 5 χρονολογικές ενότητες: δεύτερο μισό του 19ου αιώνα - οι πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, μεσοπόλεμος - μεταπολεμική περίοδος - εποχή της μεταπολίτευσης έως σήμερα, υπόσχονται ένα ξεχωριστό ταξίδι στον χρόνο. Μεγάλη πρωταγωνίστρια η θάλασσα, άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του τόπου και τη ζωή των κατοίκων, που δεν έπαψε να εμπνέει ποιητές και καλλιτέχνες.

Στον πλούσιο οπτικό θησαυρό που συγκεντρώθηκε- η επιλογή των φωτογραφιών έγινε από τις επιμελήτριες του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη Φανή Κωνσταντίνου και Αλίκη Τσίργιαλου καθώς και από τον Κωστή Αντωνιάδη- μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη σχέση των ανθρώπων με τη θάλασσα, καθώς επίσης και τον τρόπο ζωής στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.


Διάρκεια: 04/10/2013 - 05/01/2014 (Εγκαίνια: 03/10/2013, 20:00)

Εισιτήρια: 6, 3 ευρώ. Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top