Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πέπη Μεταλλείδου

Ανήκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πέπη Μεταλλείδου
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πέπη Μεταλλείδου, σε ηλικία 75 ετών, η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 1959 στο Εθνικό Θέατρο, με την «Ορέστεια» του Αισχύλου. Yπήρξε από τις πρώτες Ελληνίδες ηθοποιούς που έπαιξαν στο γερμανικό θέατρο.
Η Πέπη Μεταλλείδου γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Ως το 1966 ανήκε στο δυναμικό της πρώτης κρατικής μας σκηνής, συμμετέχοντας στον χορό σε παραγωγές αρχαίου δράματος («Ορέστεια», «Φοίνισσαι», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», «Ηλέκτρα», «Ελένη», «Ανδρομάχη», «Ιων») αλλά και σε έργα κλασικού ρεπερτορίου (Σαίξπηρ, Μολιέρου κ.ά.). Ερμήνευσε (στα γερμανικά) την Κασσάνδρα στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σπ. Ευαγγελάτου κι έλαβε μέρος στο έργο του Μπ. Μπρεχτ «Ευτυχές τέλος».
Το 1967-69 εργάστηκε στη Βιέννη (Αυστρία) και στη Γερμανία και είχε βασικό ρόλο σε ταινίες της τηλεόρασης του Βερολίνου. Μάλιστα, κατά την παραμονή της στη Γερμανία, οργάνωσε έκθεση με θέμα «Λαϊκές φιγούρες απ΄όλο τον κόσμο» και παραστάσεις «Καραγκιόζη».
Με την επιστροφή της στην Ελλάδα συνεργάστηκε με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου (Δ. Παπαγιαννόπουλο, Τ. Νικηφοράκη, Αν. Συνοδινού, Σμ. Γιούλη, Κ. Βουτσά, Μ. Αλιφέρη, Αγγ. Αντωνόπουλο) υπηρετώντας κυρίως κλασικό ρεπερτόριο αλλά και κωμωδία.
Με το Εθνικό ξανασυνεργάστηκε το 1993 στις παραστάσεις «Φον Δημητράκης», «Εκκλησιάζουσες», «Η φάρμα των ζώων», ενώ ακολούθησαν το 1999 η «Δόνια Ροζίτα» και το 2001 «Ενας ήρωας με παντούφλες», ��ο οποίο υπήρξε και η τελευταία της συνεργασία με την πρώτη κρατική μας σκηνή.
Από τις τηλεοπτικές σειρές συμμετείχε στις: «Ρωμανός Διογένης», «Η κραυγή των λύκων», «Σκονισμένα σύννεφα», «Αγάπη στο Αιγαίο» κ.ά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top