Σκοτώθηκε σε τροχαίο η συγγραφέας Νίκη Μαραγκού

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του αυτοκινητιστικού στην Αίγυπτο

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η συγγραφέας Νίκη Μαραγκού
​Έχασε τη ζωή της σε τροχαίο η συγγραφέας και ζωγράφος Νίκη Μαραγκού την Πέμπτη το πρωί στην Αίγυπτο. Η Νίκη Μαραγκού υπέκυψε μετά από το σοβαρό αυτοκινητικό δυστύχημα, κοντά στην πόλη Φαγιούμ, 100 χλμ. νότια του Καΐρου.
Το συμβάν επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για το τραγικό συμβάν.
Σύμφωνα με την ίδια, ακόμη δεν έχουν εξακριβωθεί οι συνθήκες του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος, ωστόσο η υπόθεση ερευνάται.
Η Νίκη Μαραγκού γεννήθηκε το 1948 στη Λεμεσό της Κύπρου και έζησε στη Λευκωσία. Σπούδασε κοινωνιολογία στο (δυτικό) Βερολίνο (1965-1970) και εργάστηκε αρχικά ως δραματουργός στο Κρατικό Θέατρο της Κύπρου.
Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, είχε κάνει επτά ατoμικές εκθέσεις και είχε λάβει μέρος με έργα της στις Μπιεvάλε Χαρακτικής της Λoυμπλιάvα το 1993 και Καΐρoυ το 1996.
Ήταν συγγραφέας διηγημάτων, μυθιστορημάτων, ποιημάτων και παραμυθιών. Είχε εκδώσει πλήθος βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα: «Είναι ο πάνθηρας ζωντανός;» (1998), «Selections from the Divan» (2001), «Γιατρός από τη Βιέννη» (2003), «Divan» (2005), «Ο Δαίμων της πορνείας» (2007).
Η Νίκη Μαραγκού είχε τιμηθεί με τα κυπριακά Κρατικά Βραβεία ποίησης (1988), διηγήματος (1991) και με το βραβείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια (1998). Το 2006 είχε βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για τη συλλογή ποιημάτων «Divan».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top