Το «τελευταίο αντίο» στο συγγραφέα Στέφανο Τασσόπουλο

Εργάστηκε ως πεζογράφος, ποιητής, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας

Το «τελευταίο αντίο» στο συγγραφέα Στέφανο Τασσόπουλο
​Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας, πεζογράφος, ποιητής, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Στέφανος Τασσόπουλος και την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου το μεσημέρι τον αποχαιρέτησαν η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Ο Στέφανος Τασσόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο το 1939 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέατρο και δημοσιογραφία.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, μ�� την εφημερίδα «Εξόρμηση» και την ετήσια έκδοση «Επίλογος». Στα γράμματα πρωτοεμφανίστηκε το 1971, δημοσιεύοντας το θεατρικό του «Εδώ» στη συλλογική έκδοση «Μονόπρακτο ’70».
Ακολούθησαν το θεατρικό «Μνηστρόμνηστα» (1975), τα ποιήματα «Ημερολόγιο νυκτός» (1979) και τα μυθιστορήματα «Δεκαπενθήμερο» (1983) και «Ηλιακό ωρολόγιο» (1988).
Τα έργα του είναι εμπνευσμένα από πρόσωπα, γεγονότα και προσωπικά βιώματα της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής εποχής αλλά και της δικτατορίας, που με ένα μοναδικό τρόπο μεταπλάθονται λογοτεχνικά μέσω μιας ρεαλιστικής τεχνοτροπίας.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top