Γιάννης Σμαραγδής: Επίτιμο μέλος της Προεδρίας των Βραβείων Giuseppe Sciacca

Με μία ακόμη διεθνή διάκριση τιμήθηκε ο Έλληνας σκηνοθέτης

Γιάννης Σμαραγδής: Επίτιμο μέλος της Προεδρίας των Βραβείων Giuseppe Sciacca

​Για την «σκηνοθετική» του χαρισματικότητα και την προσφορά του στον κινηματογράφο τιμήθηκε ο σκηνοθέτης των ταινιών «El Greco» και «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», Γιάννης Σμαραγδής.

Ο σκηνοθέτης αποτελεί πλέον τιμητικό μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, στα οποία συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο , όπως επιστήμονες, αθλητές και καλλιτέχνες.

Μάλιστα, ένα μήνα πριν χρίστηκε ομόφωνα από το Διεθνές Ινστιτούτο Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών με έδρα τη Ρώμη, Υπεύθυνος Κινηματογράφου και Θεάτρου και επικεφαλής όλων των επιστημονικών μελετών του τμήματος.

Τα βραβεία διοργανώνονται κάθε Νοέμβριο στο Βατικανό, ενώ ιδρύθηκαν πριν από 11 χρόνια από τον κληρικό του Βατικανού και Καθηγητή Νομικής, τον Don Bruno Lima.

Έχουν πάρει το όνομα τους από τον Giuseppe Sciacca, φοιτητή Αρχιτεκτονικής, που έφυγε σε ηλικία 26 ετών και υπήρξε πρότυπο ήθους και προσφοράς στην κοινωνία.

Στα εν λόγω βραβεία, συμμετέχουν νέοι έως 35 ετών σε 9 μεγάλες διαγωνιστικές κατηγορίες με τις μελέτες ή τα έργα τους και κατόπιν η κριτική επιτροπή αποφασίζει πού θα δοθεί το κάθε Βραβείο.

Επιπλέον, υπάρχουν τα τιμητικά βραβεία που απονέμονται σε σημαντικές προσωπικότητες και το Απόλυτο Βραβείο (Premio Assoluto) που δίνε��αι σε μια εξέχουσα ή ξεχωριστή προσωπικότητα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top