Μichael Winner: Απεβίωσε ο σκηνοθέτης των Ντελόν και Χόπ��ινς

Ήταν γνωστός ως κριτικός κινηματογράφου και εστιατορίων

Μichael Winner: Απεβίωσε ο σκηνοθέτης των Ντελόν και Χόπκινς
​Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός Μάικλ Γουίνερ, που εργάστηκε ως δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας και έγινε γνωστός ως σκηνοθέτης.
Τα τελευταία χρόνια ο Γουίνερ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και το περασμένο καλοκαίρι οι γιατροί του είχαν δώσει 18 μήνες ζωής.
Η σύζυγος του Ζεραλντίν, δήλωσε: «Ο Μάικλ ήταν ένας υπέροχος άντρας, αστείος και γενναιόδωρος. H λάμψη έσβησε από τη ζωή μου».
Michael-Winner-on-the-set-008.jpg
Ο Γουίνερ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1935 και ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, ενώ το 1956 ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας για την «Motion Pictures Limited».
Ιδιαίτερα γνωστός έγινε με τις ταινίες δράσης του, όπως o «Εκδικητής της νύχτας» (Death Wish) με πρωταγωνιστή των Τσαρλς Μπρόνσον, τον οποίο μετέτρεψε σε παγκόσμιο σούπερ σταρ το 1974, ενώ με τον ίδιο πρωταγωνιστή η συνεργασία συνεχίστηκε με τις ταινίες «Μούτρο» και «Μαύρος κύκλος».
51J8s9JX+7L._SX500_.jpg
Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του, συμπεριλαμβάνονται και οι ταινίες «Ο Σκορπιός» - με τους με τους Μπαρτ Λάνκαστερ και Αλέν Ντελόν, «Η Διεφθαρμένη ζωή της λαίδης Μπάμπαρα» με πρωταγωνίστρια την Φαίη Ντάναγουεϊ αλλά και το «A chorus of disapproval» που μας μετέφερε στον κόσμο του θεάτρου με πρωταγωνιστές τους Τζέρεμι Αϊρονς και Άντονι Χόπκινς.
Ακόμη, ο Μάικλ Γουίνερ ήταν γνωστός στο ευρύτερο κοινό και για τις κριτικές εστιατορίων που έγραφε στους «Sunday Times», με τίτλο «Winner's Dinners».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top