Ο Κώστας Γαβράς επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ

Χάρη στην προσφορά και το έργο του σκηνοθέτη

«Για την προσφορά και το έργο του που συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, εκπροσωπεί τη δημιουργική Ελλάδα και προβάλλει το φως της παγκόσμια» αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς .
Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα προβληθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα η νέα του ταινία «Το κεφάλαιο» και θα ακολουθήσει συζήτηση με ομιλητές τον ίδιο τον Κώστα Γαβρά και τους Γιάννη Μυλόπουλο (Πρύτανης ΑΠΘ), Μωυσή Σιδηρόπουλο, (Πρόεδρος του Τμ. Οικονομικών Επιστημών), Δημήτρη Μάρδα (Καθηγητή του Τμ. Οικονομικών Επιστημών) και Άρη Στυλιανού (Επίκουρος Καθηγητή του Τμ. Πολιτικών Επιστημών). Συντονίζει η Δέσποινα Μουζάκη (Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου).
Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 θα γίνει τελετή προς τιμήν του σκηνοθέτη στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ (ώρα 19.00).
Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ο ίδιος θα δώσει ένα masterclass, αποκλειστικά για τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου, στην αίθουσα προβολών του τμήματος στην Σταυρούπολη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top