Στην Αθήνα ο «Λίνκολν» για την πρεμιέρα της ταινίας του

Ευαισθητοποιημένος ο ηθοποιός στα παιδιά με ειδικές αναπηρίες

Στην Αθήνα ο «Λίνκολν» για την πρεμιέρα της ταινίας του
​Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Λίνκολν» και βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Daniel Day Lewis, για την πρεμιέρα της ταινίας στη χώρα μας, που θα γίνει απόψε στις 20.00 στο Παλλάς. Η επίσκεψη του στην Αθήνα θα περιλαμβάνει μια συνέντευξη τύπου για την πρεμιέρα του «Λίνκολν», δεξίωση σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και στην Εταιρία Προστασίας Σπαστικών.
FFN_KM_Lincoln_Prem_110812_50939487.jpg
Η ταινία «Λίνκολν», που σκιαγραφεί τους τελευταίους μήνες της ζωής του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν, έχει αποσπάσει Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου, ενώ συγκεντρώνει 12 υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ.
daniel-day-lewis-enda-kenny-630x332.jpg
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έσοδα της πρεμιέρας θα διατεθούν στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, την οποία ο ταλαντούχος ηθοποιός στηρίζει εδώ και χρόνια. Η στενή του σχέση με την οικογένεια Οικονόμου που βρίσκεται στην προεδρία της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών, έχει κάνει τον ηθοποιό να επισκέπτεται για 6η φορά τη χώρα μας αλλά και να έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά με ειδικές αναπηρίες.
Daniel-Day-Lewis-wallpaper-picture-10_b2.jpg
Συγκεκρι��ένα, με τον Γιώργο Οικονόμου, γιο της προέδρου της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών γνωρίζονται από το 1980, όταν ήταν συμφοιτητές στο θέατρο Old Vic του Μπρίστολ και ο ηθοποιός σπούδαζε υποκριτική και ο Έλληνας σκηνοθεσία. Από τότε η φιλία τους έδεσε και συνοδεύτηκε από καλοκαίρια στη Σκύρο και στην Αθήνα, μέρη που ο Daniel Day Lewis έβρισκε καταφύγιο για αποφόρτιση από την κάθε ταινία.
lewis.jpg
Το αποκορύφωμα ήταν όμως, το 1989 με την ταινία «Το αριστερό μου πόδι», όταν χρειάστηκε να υποδυθεί έναν Ιρλανδό συγγραφέα, τον Κρίστι Μπράουν, που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση. Τότε, η επαφή του με τα παιδιά της Εταιρίας Σπαστικών λειτούργησε κατευθυντήρια και μάλιστα του χάρισε το Όσκαρ για την ερμηνεία του.
My_Left_Foot630.jpg
Ο 55χρονος ηθοποιός που κατάγεται κατά το ήμισυ από Βρετανία και Ιρλανδία, δείχνει εδώ και χρόνια εμπράκτως την ανθρωπιά του και την ευαισθησία του σε άτομα με αναπηρίες. Μάλιστα, φημολογείται πως ο τρίτος του γιος, ουσιαστικά δεύτερος με την νυν σύζυγο του Rebecca Miller, o 10χρονος Cashel Blake είναι τυφλός και πάσχει από αυτισμό.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top