Το Βιομηχανικό Μουσείο στο Γκάζι ανοίγει τις πόρτες του

Εγκαινιάζεται την επόμενη Κυριακή 27 Ιανουαρίου

Την επόμενη Κυριακή 27 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται το πρώτο Βιομηχανικό Μουσείο της Αθήνας στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Το Μουσείο στοχεύει να αναδείξει τον καταλυτικό ρόλο που είχε για την ανάπτυξη της πρωτεύουσας το εργοστάσιο φωταερίου που λειτουργούσε στο Γκάζι από το 1857 ως το 1984.

Το Εργοστάσιο Φωταερίου αποτέλεσε ουσιαστικά το δεύτερο μεγάλο εργοστάσιο στην Ελλάδα (τρία μόλις χρόνια μετά το Μεταξουργείο Δουρούτη) ενώ η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο, όπου έμεναν και οι εκατοντάδες εργάτες, πήρε το όνομα «Γκαζοχώρι», το οποίο συνοδεύει ακόμα τη γειτονιά.

«Η λειτουργία του μουσείου θα έχει μεγάλη σημασία για την πόλη. Καταρχάς, έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Με το μουσείο αυτό μπαίνει στον χάρτη της Αθήνας ένας νέος χώρος, που μιλά για τη νεότερη ιστορία της πόλης. Έχουμε πολλά μουσεία που αναφέρονται στην αρχαία ιστορία, αλλά ελάχιστα που αναφέρονται στη νεότερη. Και αυτό πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα αίτημα των επισκεπτών της Αθήνας» τόνισε χαρακτηριστικά στη Lifo ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Μπιτζάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top