Με 4 ελληνικές ταινίες στο 63ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου!

Από 7 μέχρι 17 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το διεθνές φεστιβάλ

Με 4 ελληνικές ταινίες στο 63ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου!

​Το 63ο Κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου θα διεξαχθεί από τις 7 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, με την ευχάριστη είδηση της συμμετοχής τεσσάρων ελληνικών ταινιών!

Στο πρόγραμμα Forum θα προβληθούν 41 ταινίες, εκ των οποίων 22 θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους, ενώ πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής είναι ο Γουόνγκ Καρ.

Η «Κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου, η οποία έχει ήδη προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από το περασμένο φθινόπωρο, είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη (μετά τις «Όλο το βάρος του κόσμου»- 2004 και «Διόρθωση»- 2009). Η παραγωγή είναι του ιδίου και της Στέλλας Θεοδωράκη και η ιστορία πραγματεύεται τη ζωή της Μυρτώς, ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού που βιώνει την απόρριψη του πατέρα της, ενώ η ίδια κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές που περνά.

FIGLIA-18.jpg

Η «Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου απέσπασε πέρυσι το πρώτο βραβείο στο τμήμα Works in Progress του φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι. Η ταινία είναι σε παραγωγή των Γιώργου Καρναβά, με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Στεργιόγλου. Το σενάριο εκτυλίσσεται γύρω από έναν τηλεοπτικό παρουσιαστή, ο οποίος σκηνοθετεί την εξαφάνιση του … για να τονώσει την καριέρα του, που βρίσκεται σε καμπή.

F2733CD0CC8DCFB3D1C9D8C717436FB9.jpg
Η ταινία «Στο λύκο» της Χριστίνας Κουτσοσπύρου και του Αράν Χιούζ είναι ένα μείγμα ντοκυμαντέρ και μυθοπλασίας που περιγράφει την εξάπλωση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. Τα γυρίσματα της ταινίας γίνονταν επί δύο χρόνια σε χωριό της ορεινής Ναυπακτίας.

1358319357.jpg
Η συμπαραγωγή Ελλάδας και Νοτίου Αφρικής «Fynbos» του Χάρη Πατραμάνη, έχει γυριστεί εξ’ ολοκλήρου στη Νότια Αφρική και περιγράφει τις προσπάθειες ενός εργολάβου να ξανασταθεί στα πόδια του και να γλιτώσει τη χρεοκοπία.

1342764451_298x195.jpg
Τέλος, μία ακόμη ταινία που εκπροσωπεί τη Γερμανία το «Echolot» , είναι Έλληνα σκηνοθέτη , του Αθανάσιου Καρανικόλα και αφορά στη συνάντηση μιας παρέας με αφορμή την αυτοκτονία ενός κοινού φίλου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top