Επιτέθηκαν με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν!

Νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα μάτια

Επιτέθηκαν με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν!
​Με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα μάτια νοσηλεύεται ο Ρώσος χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν, έπειτα από επίθεση με οξύ που δέχτηκε αργά χτες το βράδυ από άγνωστο.
Οι γιατροί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πως ο Φιλίν μπορεί να χάσει και την όραση του, γεγονός που θα φανεί μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ έξι εβδομάδες απαιτούνται για την πλήρη ανάρρωση του, όπως μεταδίδει η ρωσική τηλεόραση.
«Ο Σεργκέι δεχόταν συνεχώς απειλές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή, όπως και οι προκάτοχοί του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Μπολσόι και στενή φίλη του Φιλίν, Καταρίνα Νοβικόβα και πρόσθεσε «Δεν είχαμε ποτέ φαναταστεί ότι ο πόλεμος για τους ρόλους και όχι για τις περιουσίες ή το πετρέλαιο, θα μπορούσαν να φθάσουν σε εγκληματικό επίπεδο. Πιστεύαμε πάντα και εξακολουθούμε να θέλουμε να το πιστεύουμε ότι ο κόσμος του θεάτρου διακρίνεται τουλάχιστον από ένα ελάχιστο ήθος. Για το λόγο αυτό είναι τρομερό αυτό που συνέβη».
Ο 42χρονος Φιλίν ήταν χορευτής ��ου Μπολσόι από το 1988 και το 2008 ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός άλλου μοσχοβίτικου μουσικού θεάτρου, του θεάτρου Στανισλάβσκι και Νεμίροβιτς-Νταντσένκο, το οποίο έγινε στις μέρες του, μια από τις πιο σημαντικές σκηνές της Ρωσίας.
Τον Μάρτιο του 2011, o Φιλίν αντικατέστησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι τον Γιούρι Μπουρλάκα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top