Βιβλίο: «Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…» του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη κυκλοφορεί!

Μια μυθιστορηματική αφήγηση πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα

«Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS.

Το βιβλίο είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Ορέστης και η Μαριάννα, ξεκινάνε το ταξίδι της ζωής με όνειρα και σχέδια μεγάλα. Αφετηρία τους ένα μικρό χωριό στον Έβρο τη δεκαετία του 1960. Όμως, η διαδρομή του ταξιδιού τους αποδεικνύεται πολύ διαφορετική από αυτήν που σχεδίαζαν. Οι ευθύγραμμες στιγμές διακόπτονται από μεγάλες αναταράξεις και κενά αέρος. Από συγκρούσεις και πτώσεις. Ανάμεσα στις διαδρομές κάθε περιόδου υπάρχουν αποχαιρετισμοί και ξανανταμώματα, μικρές και μεγάλες εκπλήξεις, αλλαγές, νέα όνειρα και απροσδόκητες προκλήσεις..
Το ταξίδι ξεκινά από τον Έβρο, περνά από την Αθήνα και συνεχίζει στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφει στην Αθήνα και καταλήγει πάλι στον Έβρο. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο η επιστροφή στις ρίζες προβάλει ολοένα και περισσότερο αναγκαία.
Στη διαδρομή του βιβλίου αναδεικνύονται πλάι στους κεντρικούς ήρωες και άλλοι πρωταγωνιστές, που αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια. Οι κεντρικοί ήρωες γνωρίζουν νέους φίλους, αλλά χάνουν κάποιους από τους παλιούς. Χάνουν αγαπημένους και παιδιά. Βιώνουν την ελπίδα, την προσδοκία, την απόγνωση και την απελπισία.
K. TRIANTAFILLAKIS.jpg
Οι ήρωες σκοντάφτουν πάνω σε νέες ευκαιρίες, αλλά και σε πολλές παγίδες. Φίλοι μετατρέπονται σε εχθρούς. Υποσχέσεις διαψεύδονται. Προσδοκίες δεν εκπληρώνονται. Περιδιαβαίνουν ανάμεσα στην εγκατάλειψη και τη θλίψη. Αλλά έτσι εκτιμούν ακόμα περισσότερο τη χαρά της ζωής..
Όμως, το βιβλίο δεν μένει στις ατομικές διαδρομές και στα προσωπικά αδιέξοδα των ηρώων του. Αντιθέτ��ς τα χρησιμοποιεί για να αποτυπώσει μια ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα. Περιγράφει μικρές και μεγάλες ιστορίες οικονομικής και πολιτικής δια��λοκής στην Ελλάδα και στον κόσμο. Περιγράφει οικονομικά, επιχειρηματικά, εκδοτικά, δικαστικά συμφέροντα, τα οποία συγκρούονται συνθλίβοντας ζωές και καταδικάζοντας υπάρξεις.
Ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα που περιγράφει ξεχωρίζει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η φούσκα της μεγάλης ευφορίας του ευρώ, η κατάρρευση της Lehman Brothers και η έλευση της πρώτης κρίσης.
Από αυτή την άποψη οι πρωταγωνιστές του βιβλίου κινούνται στα όρια μιας δεδομένης πραγματικότητας αναζητώντας μέσα από το προσωπικό τους δράμα μια διαδρομή πέρα από τα όρια της νίκης ή της ήττας. Μια διαδρομή χωρίς νικητές ή ηττημένους, η οποία πηγαίνει μακριά από τα παλιά όνειρα και τα αρχικά σχέδια τους. Μια διαδρομή ανάμεσα στην τύχη και την ανάγκη…
Στο τέλος, αντιλαμβάνονται πως η ζωή δεν εξελίσσεται, όπως τη σχεδιάζεις…..

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top