Απεβίωσε ο Ενρίκε Μενέσες, ένας από τους σπουδαιότερους φωτογράφους

Κάλυψε τη δολοφονία του Κένεντι και την επανάσταση της Κούβας

Απεβίωσε ο Ενρίκε Μενέσες, ένας από τους σπουδαιότερους φωτογράφους

​Έφυγε από τη ζωή ο Ισπανός φωτογράφος, Ενρίκε Μενέσες, σε ηλικία 84 ετών. Ο ίδιος νοσηλευτόταν στο νοσοκομείο «La Paz» της Μαδρίτης., όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Μενέσες ήταν ο πρώτος φωτορεπόρτερ που παρουσίασε εικόνες της κουβανικής επανάστασης από το ξεκίνημά της στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα και μάλιστα ήταν ο πρώτος ξένος φωτογράφος που έζησε για τέσσερις μήνες με τις δυνάμεις των ανταρτών υπό την ηγεσία του Φιντέλ Κάστρο στην ορεινή κουβανική περιοχή της Σιέρα Μαέστρα. Υπήρξε σημαντικός στο επάγγλεμα του, καλύπτοντας σπουδαία ιστορικά γεγονότα, όπως η δολοφονία του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι και τον πόλεμο της διώρυγας του Σουέζ.

Γεννήθηκε στην Ισπανία το 1929 και μετά από το χρηματιστηριακό κραχ εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στο Παρίσι για να αποφύγουν τον εμφύλιο πόλεμο. Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι γονείς του τον προέτρεψαν να γίνει διπλωμάτης αλλά εκείνος επέλεξε να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του, ο οποίος ήταν δημοσιογράφος.
Κάλυψε τον πόλεμο της διώρυγας του Σουέζ το 1956 για το περιοδικό «Paris Match» και το επόμενο έτος πήγε στην Κούβα. Οι φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν στα περισσότερα περιοδικά του πλανήτη. Για πάνω από μισό αιώνα ο Ενρίκε Μενέσες εργαζόταν ως φωτογράφος και ανταποκριτής ισπανικών και ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.
Μεταξύ 1962 - 1963, ο Ενρίκε Μενέσες εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλύπτοντας γεγονότα όπως η δολοφονία του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι. Επίσης, υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής στην Ροδεσία, την Αγκόλα, το Μπαγκλαντές και το Σεράγεβο.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top