Με "London Pictures" επιστρέφουν οι καλλιτέχνες Gilbert & George στην Ελλάδα!

Δείτε τα εγκαίνια της έκθεσης στη γκαλερί BERNIER/ELIADES

Με "London Pictures" επιστρέφουν οι καλλιτέχνες Gilbert & George σ��ην Ελλάδα!
​Η νέα έκθεση των Gilbert & George με τίτλο «London Pictures» έκανε τα εγακίνια της το βράδυ που μας πέρασε στη γκαλερί BERNIER/ELIADES έκανε τα εγκαίνια της.
Το «δαιμόνιο» καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βρετανία επιστρέφει στη χώρα μας τρία χρόνια μετά την τελευταία τους έκθεση στη γκαλερί Βernier / Eliades. Η νέα τους έκθεση αποτελεί μέρος της ενότητας «London Pictures», και περιλαμβάνει μία σειρά έργων που δημιούργησαν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκθεση στην Αθήνα. Στα νέα τους μνημειώδη έργα βλέπει κανείς τίτλους από αφίσες και εφημερίδες που στο σύνολό τους, απεικονίζουν τη θλίψη και την ανθρωπιά της ζωής στη δυτική πλευρά του Λονδίνου.
Η εν��τητα «London Pictures» αποτελείται από 292 έργα που αφήνουν την πόλη να μιλήσει για τον εαυτό της, μέσα από 3.712 πόστερ εφημερίδων, τα οποία οι καλλιτέχνες "έκλεβαν" για περισσότερο από 6 χρόνια και στη συνέχεια ταξινομούσαν ανάλογα με το θέμα. Αυτή η μέθοδος, σύμφωνα με τους καλλιτέχνες, επιτρέπει σε κάθε φωτογραφία να «αποφασίζει» η ίδια για το θέμα και με βάση τον τίτλο, το μέγεθος και την αλφαβητική σειρά να γίνεται η διαδικασία ταξινόμησης. Με αυτό τον τρόπο οι Gilbert & George επιδιώκουν να εξαλείψουν τη συνειδητή απόφαση που κρύβεται πάντα πίσω από ένα έργο. Πίσω από κάθε αφίσα βρίσκεται η αλήθεια και ο απαραβίαστος ρεαλισμός της ανθρώπινης κατάστασης, των επιπτώσεων και των συνεπειών της. Αυτή είναι η αλήθεια την οποία οι Gilbert & George έχουν περιγράψει ως «ηθική διάσταση» και θέλουν να προσδιορίζει την τέχνη τους
Οι Gilbert & George (George: Αγγλία, 1942 - Gilbert: Δολομίτες, 1943) έχουν περιγράψει σε αρκετές συνεντεύξεις πως το μεγαλείο, το μυστήριο και το δράμα του Λονδίνου, υπήρξε μεγάλη έμπνευση για την πλούσια ατμοσφαιρική τέχνη τους εδώ και πέντε δεκαετίες. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Gilbert & George έχουν εντοπίσει και σκιαγραφήσει τις διαθέσεις, τις άγρυπνες αρτηρίες της πόλης και όλες τις ακατάστατες, πολύτιμες, αναμφισβήτητες πτυχές της σύγχρονης ανθρώπινης κατάστασης.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκε και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 4 ��κτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2012
Η γκαλερί είναι ανοιχτή Τρίτη - Παρασκευή 10:30-18:30 / Σάββατο 12:00-16:00
Διεύθυνση: Επταχάλκου 11, Θησείο
Τηλ.: 210 3413935-7
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top