Μιμή Ντενίση: «Η γυναίκα του Έλγιν ήθελε τα γλυπτά για τον κήπο της»

Όσα είπε η καταξιωμένη ηθοποιός για το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει

Δείτε όσα είπε η Μιμή Ντενίση στο Live News

Μια απίστευτη αποκάλυψη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τον Λόρδο Έλγιν έκανε η Μιμή Ντενίση στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου. Μάλιστα, η ηθοποιός και δημιουργός εδώ και καιρό ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ που στηρίζεται σε ιστορικά στοιχεία που έχει η ίδια στην διάθεσή της

«Αδειάζει» τον Σούνακ το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Είχαν την τύχη να βρω ένα βιβλίο πριν από τρία χρόνια στην Αμερική, είναι οι επιστολές της γυναίκας του Έλγιν, που είναι η “κινητήριος δύναμη” πίσω από αυτή την απάτη. Σκέφτηκα, λοιπόν, αυτά τα γράμματα να τα κάνω ντοκιμαντέρ, να δραματοποιηθούν. Όταν διαβάζει κάποιος αυτές τις επιστολές, δε χρειάζεται να πει επιχειρήματα», είπε αρχικά. 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η Μιμη Ντενίση μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η Μιμη Ντενίση μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Μιμή Ντενίση περιέγραψε χαρακτηριστικά τι αναφέρει μια επιστολή: «Είναι στην Αθήνα η λαίδη Έλγιν, συσκευάζει τα αρχαία και λέει “Αγάπη μου εδώ δε δουλεύουν τις Κυριακές, αλλά έδωσα πολλά μπαχτσίσια και τώρα συσκευάζω μία Cari…something, καθώς δε θυμάται τη λέξη ‘Καρυάτιδα’. Κι αν βρίσκαμε ένα πολεμικό πλοίο καλό θα ήταν καλό να παίρναμε όλο τον Ναό για τον κήπο μας”». 

Μιμή Ντενίση: «Δεν είμαστε καλοί πολίτες οι Έλληνες»

Όσον αφορά στο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει, σημείωσε: «Έχει την πρωτοτυπία ότι δε λέει απλώς την ιστορία του Έλγιν. Είναι οι ιδιωτικές επιστολές που έστελνε η σύζυγός του Έλγιν στη μαμά της, στον μπαμπά της και στον ίδιο τον Έλγιν. Διαβάζοντας τις επιστολές γίνεται σαφές ότι τα γλυπτά πάρθηκαν για διακόσμηση του πύργου τους. Αυτό που λένε ότι αγοράστηκαν δεν ισχύει, γιατί (οι επιστολές) αναφέρουν για μπαχτσίσια, οπότε είναι όλα φανερά».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top