Κορίνα Λεγάκη: «Ο μεγάλος μου φόβος είναι η απουσία της αγάπης»

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση της τραγουδίστριας στο star.gr

Τη χαρακτηρίζει μια ιδιαίτερη φωνή με την οποία αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές κάθε ανθρώπου. Η Κορίνα Λεγάκη έχει πολλά και διαφορετικά ακούσματα. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και έχει καταγωγή από Νάξο και Σουηδία.

Κορίνα Λεγάκη

Η μουσική τη συντροφεύει από τα παιδικά της χρόνια, και έτσι από νωρίς στράφηκε σε μουσικά μονοπάτια. Τα τελευταία χρόνια προσθέτει τη δική της ξεχωριστή πινελιά στις εγχώριες μουσικές διαδρομές και όπως εξομολογήθηκε στο star.gr, αυτό το όμορφο μωσαϊκό των διαφορετικών επιρροών της προσπαθεί να το αποτυπώσει στην τέχνη της.

Η τραγουδίστρια μίλησε για όλα αποκαλύπτοντας τον μεγάλο της φόβο, το νέο της τραγούδι με τίτλο: «Ένα πρωί γλυκό», αλλά και τον ρόλο του έρωτα στη ζωή της.

Γεννηθήκατε στο Ηράκλειο Κρήτης και έχετε καταγωγή από Νάξο και Σουηδία. Πώς επηρέασαν αυτές οι πολύ διαφορετικές κουλτούρες τα ακούσματα σας μεγαλώνοντας;

Αυτό το όμορφο μωσαϊκό των διαφορετικών επιρροών μου προσπαθώ να αποτυπώσω στην τέχνη μου.

Ποιες ήταν οι πρώτες σας καλλιτεχνικές επιρροές;

Η οικογένεια: Ο πατέρας μου είναι επαγγελματίας μουσικός εκτελεστής του μπουζουκιού, ο παππούς μου ήταν ερασιτέχνης - αλλά πολύ υψηλού επιπέδου πιανίστας της κλασικής και της τζαζ μουσικής, η μητέρα μου είναι εξαιρετικά φιλόμουση κι έχει κι εκείνη κάνει την διαδρομή της στην μουσική σε νεανική ηλικία.

Η κοινωνία: Η Κρητική στην οποία μεγάλωσα, με τα πανηγύρια της και με την πολύ ισχυρή, ενεργή λαϊκή Παράδοση, αλλά και η Σουηδική (η μητέρα μου είναι Σουηδέζα) με τα πολλά φεστιβάλ και τους καλλιτέχνες από το παγκόσμιο χωριό.

Πότε καταλάβατε ότι η ενασχόληση με τη μουσική για εσάς ήταν μονόδρομος;

Στην εφηβεία μου. Οι μέχρι τότε αυτοσχέδιες παραστάσεις και συναυλίες που οργάνωνα στην γειτονιά μου, οδήγησαν στην δημιουργία του πρώτου μου σχολικού συγκροτήματος. Η πεποίθηση μας, πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μέσα από την μουσική μας, ήταν ακλόνητη!

Γνωρίζετε αρκετές ξένες γλώσσες. Θεωρείτε πως η γλώσσα καθορίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο;

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών οπωσδήποτε βοηθά στο να κατανοήσουμε πολύ καλύτερα την μητρική μας γλώσσα. Κι αυτό είναι ένα εφόδιο πολύτιμο για την τέχνη μας.

Κορίνα Λεγάκη

Το τραγούδι έχει αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων. Πόσο πιστεύετε πως έχει επηρεαστεί η μουσική από την τεχνολογία;

Οι δυνατότητες ηχογράφησης, ενορχήστρωσης αλλά και διάδοσης ενός τραγουδιού έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την εξέλιξη της τεχνολογίας. Στο τέλος της μέρας όμως,η "τελετή" του τραγουδιού,ο τρόπος δημιουργίας και ερμηνείας, παραμένειη ίδια ακριβώς, από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα:Ο δημιουργός θα αναμετρηθεί με το "θηρίο" για να γεννήσει το τραγούδι του, ο τραγουδιστής θα λειτουργήσει ως αοιδός και σαμάνος για να γοητεύσει το ακροατήριο του.

Έχετε συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Ποια συνεργασία ξεχωρίζετε; Β) Με ποιον καλλιτέχνη/καλλιτέχνιδα θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Κάθε συνεργασία ήταν μοναδική και γι' αυτό πολύτιμη. Είτε στη σκηνή είτε στο στούντιο. Ανυπομονώ για τις μελλοντικές συνεργασίες, που είναι αληθινά εκπλήξεις της ζωής!

Αν δεν είχατε ασχοληθεί με τη μουσική τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε στη ζωή σας;

Με γοητεύουν οι τέχνες της Φωτογραφίας και του Σινεμά.

Τι είναι αυτο που μπορεί να σας κάνει να γελάσετε ή να κλάψετε, αντίστοιχα;

Γελώ με τα παιδιά και την αφοπλιστική ειλικρίνεια τους. Κλαίω με τον βιασμό της φύσης από τις αλόγιστες ανθρώπινες συμπεριφορές.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;

Η απουσία της αγάπης.

Ο έρωτας είναι μια κινητήριος δύναμη για τους περισσότερους αν όχι για όλους τους ανθρώπους. Ισχύει το ίδιο και για εσάς;

Απόλυτα.

Κορίνα Λεγάκη

 Έπειτα από δυόμιση χρόνια κυκλοφορήσατε το νέο σας τραγούδι με τίτλο: «Ένα Πρωί Γλυκό» από την PanikOxygen το οποίο συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό musicvideo. Μιλήστε μας γι’ αυτό;

Το «Ένα Πρωί Γλυκό», σε στίχους και μουσική του Γιώργου Περού,είναι ο προπομπός του νέου μου άλμπουμ με τίτλο «Σεκάνς» το οποίο επίσης θα κυκλοφορήσει από την PanikOxygen. Ένα άλμπουμ με τραγούδια από διάφορους σημαντικούς τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Μανώλης Φάμελλος, ενώ τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν οι Δραμαμίνη. Το music video σκηνοθέτησε ο Παναγιώτης Κουντουράς. Μεγάλη και πολύτιμη η ομάδα μουσικών, ηχοληπτών, εκτέλεσης παραγωγής που με πολλή αγάπη μοχθεί για το τελικό αποτέλεσμα.

 Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας και τα υπόλοιπα τραγούδια της «σεκάνς». Προς το παρόν, ας συναντηθούμε «Ένα Πρωί Γλυκό»...που τόσο το έχουμε ανάγκη!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top