Τόλης Βοσκόπουλος: Το τραγούδι – αφιέρωση στη σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου

Όσα αποκάλυψε ο κουμπάρος του, Αργύρης Παπαργυρόπουλος

Τη θλίψη στον καλλιτεχνικό - και όχι μόνο - κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Τόλη Βοσκόπουλου. Ο «πρίγκιπας» του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών έπειτα από ανακοπή καρδιάς. 

Τόλης Βοσκόπουλος: Η πρώτη σύζυγος και ο θυελλώδης έρωτας με τη Λάσκαρη

Εκτός από τη σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου, και την κόρη τους, Μαρία Βοσκοπούλου, πλήθος φίλων και συγγενών έσπευσε να αποχαιρετήσει δημόσια μέσω social media τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Ένας άνθρωπος που γνώρισε όσο λίγοι τον Τόλη Βοσκόπουλο είναι ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο επιχειρηματίας της «αθηναϊκής νύχτας». 

Ο ίδιος μίλησε στο MEGA για τον καρδιακό φίλο και κουμπάρο του με τα καλύτερα λόγια και αποκάλυψε το τραγούδι που είχε αφιερώσει ο Βοσκόπουλος στην Άντζελα Γκερέκου

Τόλης Βοσκόπουλος: Τα δέκα τραγούδια που άφησαν εποχή

«Γι’ αυτό το τραγούδι, το “γαλανομάτα μάγισσα” ο Τόλης Βοσκόπουλος σε μια νύχτα ακύρωσε έναν ολόκληρο δίσκο που ετοιμαζόταν για μήνες στο Λονδίνο από το Νίκο Καρβέλα όταν ερωτεύτηκε παράφορα με την πρώτη ματιά την Άντζελα Γκερέκου» είπε χαρακτηριστικά  ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος και θυμήθηκε τα πρώτα χρόνια που ο φίλος του πατούσε στη σκηνή και έκανε το κοινό να παραληρεί με τις επιτυχίες του.

Βοσκόπουλος: Η πρώτη αντίδραση της Άντζελας Γκερέκου μετά τον θάνατό του

βοσκοπουλος τραγούδια

Πάσχα στην Κέρκυρα 2004: Ο Τόλης Βοσκόπουλος με την κόρη του Μαρία Βοσκοπούλου και την αγαπημένη του Άντζελα Γκερέκου/ NDP

Τόλης Βοσκόπουλος: Η πρώτη σύζυγος και ο θυελλώδης έρωτας με τη Λάσκαρη 

Γαλανομάτα μάγισσα - Στίχοι:

Πού κρυβόσουν τόσα χρόνια
σε ποια μαγικά σεντόνια,
σε ποια σύννεφα,
κι ήμουν μόνος μες στην μπόρα
μα η ζωή μου αρχίζει τώρα
από σήμερα.

Γαλανομάτα μάγισσα
να σ' ανταμώσω άργησα
μα οι γραμμές στο χέρι μου
λένε θα γίνεις ταίρι μου.( χ2 )

Πού κρυβόσουν τόσα χρόνια
κι ήρθες σαν τα χελιδόνια
χελιδόνι μου,
κι ήρθες για να μ' αναστήσεις
λουλουδάκι μου ν' ανθίσεις
στο μπαλκόνι μου.

Γαλανομάτα μάγισσα
να σ' ανταμώσω άργησα
μα οι γραμμές στο χέρι μου
λένε θα γίνεις ταίρι μου.( χ4 )

«Από χέρια του Τόλη Βοσκόπουλου πέρασαν αμέτρητα για την εποχή του χρήματα. Τα χρήματα γι αυτόν δεν είχαν σημασία. Σημασία είχαν οι άνθρωποι. Ήταν όμως και ο απόλυτος επαγγελματίας. Που είχε λόγο για τα πάντα. Προσιτός και απρόβλεπτος, μπορούσε να εντυπωσιαστεί από τα πιο απλά πράγματα. Όπως από ένα στκίτσο που του έφτιαξε ένας άγνωστος δημιουργός. Ήρθε ένας καλλιτέχνης και του έκανε με ένα μολύβι ένα πορτραίτο. Το έβαλε κορνίζα, το είχε και μου λέει: “ρε κουμπαράκι αυτό, θέλω να στο δώσω να το φυλάξεις, αυτός είναι ο Βοσκόπουλος” το έχω φυλάξει και σκέφτομαι όταν δω την κόρη του να της το δώσω και να της πω ότι είναι από τον μπαμπά της και ότι της ανήκει» είπε στη συνέχεια ο επιχειρηματίας.
 

Τόλης Βοσκόπουλος - Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του

Η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 15.00 από το Α’ Νεκροταφείο. Εκεί, φίλοι και συγγενείς θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top