Μαρία Μπακοδήμου: Δείτε το μοντέρνο σπίτι που μένει με τους δύο γιους της

Τα αγόρια έχουν αφήσει το στίγμα τους μέσα σε αυτό

Η Μαρία Μπακοδήμου μένει στο σπίτι μαζί με τους δύο γιους της, Άρη και Νικήτα και όπως φαίνεται, παρά τον εγκλεισμό, οι τρεις τους περνούν όμορφα!

Με αφορμή την καραντίνα, η γνωστή παρουσιάστρια, δημοσιεύει συχνά πυκνά φωτογραφίες από το εντυπωσιακό και μοντέρνο σπίτι τους!

Νίκος Μουτσινάς: Δείτε το μοντέρνο και πολύχρωμο σπίτι του!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Χρονια πολλα🎉

A post shared by Mariabacodimou (@mariabacodimou) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν θα πάω πουθενά. Έχω πολύ διάβασμα 🤓🤷‍♀️📖📚

A post shared by Mariabacodimou (@mariabacodimou) on

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, υπάρχει ένα μεγάλο και cozy σαλόνι με πινελιές μοντέρνας τέχνης και κουλτούρας, μία φωτεινή κουζίνα, όπου μαμά και γιοι δημιουργούν «καραντινάτες» λιχουδιές, ενώ πολλές είναι και οι γωνιές του σπιτιού αυτού, όπου υπάρχουν και πιο κλασσικά αντικείμενα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αυτές τις μέρες είναι σημαντικό να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας. Ιδανικές για αυτό λένε οι επιστήμονες είναι οι βιταμίνες C και D. Τα πορτοκάλια είναι ιδανική πηγή για τη βιταμίνη C και με αφορμή αυτό το post αναζήτησα την ιστορία τους. Λοιπόν : Η πορτοκαλιά (κιτρέα η σινική, citrus sinensis) εισήχθη, σύμφωνα με τα βοτανολόγια, από την Κίνα ή κατά μία άλλη εκδοχή από την Ινδία, και διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο από τους Πορτογάλους. Η πορτοκαλιά ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική. Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από τους πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομά της. Στα ελληνικά: πορτοκάλι, στα βουλγαρικά: πορtokan ή πορtokal, στα ρουμανικά:portocala. Ακόμη και στα περσικά το συναντάμε ως porteghal. Ηταν τελικά πορτοκάλια τα «χρυσά μήλα των Εσπερίδων» όπως μαθαίναμε στο σχολείο; Τα φρούτα που έκανε δώρο η Γη στον Δία και την Ήρα για το γάμο τους, τα μήλα που πήγε να κλέψει ο Ηρακλής; Πάντως από τα μυθολογικά μήλα των εσπερίδων προέρχεται πιθανότατα και ο γενικός χαρακτηρισμός της κατηγορίας φρούτων που ονομάζονται εσπεριδοειδή. Η μεγάλη οικογένεια του πορτοκαλιού περιλαμβάνει και το λεμόνι, το μανταρίνι, τη φράπα, το περγαμόντο και το νεράντζι. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 160 ποικιλίες πορτοκαλιάς. Οι πιο σημαντικές είναι οι Βαλέντσια, Χίου, Άρτας, Σουλτανί του Φόδελε, Σαγκουίνι ή αιματόσαρκο και η πλέον διαδεδομένη και επιτυχημένη ποικιλία Μέρλιν.

A post shared by Mariabacodimou (@mariabacodimou) on

 

 

Η παρουσιάστρια, όπως τόνισε, μένει στο σπίτι της και χαίρεται με αυτή την παύση! 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top