Το πρώτο μοντέλο σε αναπηρικό καρότσι σπάει τα ταμπού!

Aλλάζει τα δεδομένα

'Οντας καθισμένη σε ξύλινο θρόνο που μετέφεραν τέσσερις άνδρες, η Αλεξάντρα Κούτας, το πρώτο μοντέλο σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξέφρασε ικανοποίηση που ο κόσμος είναι επιτέλους έτοιμος να κοιτάξει με άλλη ματιά την αναπηρία, αναφερόμενη στο γεγονός ότι πρόσφατα επιλέχθηκε να παρουσιάσει μια κολεξιόν στην Εβδομάδα Μόδας του Κιέβου, μια εκδήλωση που προβάλλεται σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Ηθελα πολύ να παρουσιάσω μια κολεξιόν, για να δείξω ότι ένα κορίτσι πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο μπορεί να θεωρείται πολύ καλή επαγγελματίας», δήλωσε για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση, η οποία δεν αποτέλεσε μόνον ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά και μια νίκη για όλα τα άτομα με αναπηρία στην Ουκρανία και όχι μόνο.

Η 23χρονη καλλονή με τα μακριά καστανά μαλλιά και το σαγηνευτικό χαμόγελο δηλώνει ότι πάντα ονειρευόταν να γίνει μοντέλο, στέλνοντας επί χρόνια επιστολές σε πρακτορεία, τα οποία ωστόσο αρνούνταν την υποψηφιότητά της. «Μου έλεγαν ότι ήμουν πολύ όμορφη αλλά δεν ήξεραν πώς θα μπορούσαν να με παρουσιάσουν γιατί η αγορά δεν ήταν ακόμη ώριμη γι’ αυτό», σχολίασε.

Γεννημένη στην Ντνίπρο, κοντά στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, η Αλεξάντρα είναι καθηλωμένη στο αναπηρικό αμαξίδιο από τη γέννησή της, καθώς ένα ιατρικό λάθος τής επέφερε μόνιμη βλάβη του μυελού των οστών.

Στο δημοτικό σχολείο που φοίτησε δεν υπήρχαν κυλιόμενες σκάλες ή ράμπα, με αποτέλεσμα να πρέπει ο πατέρας της και ο παππούς της να τη μεταφέρουν στην τάξη, για να παρακολουθεί τα μαθήματα. Καθοριστική χρονιά στη ζωή της υπήρξε το 2012, όταν την πλησίασε ένας φωτογράφος ενώ γευμάτιζε σε ένα καφέ και τη ρώτησε αν θέλει να γίνει μανεκέν.

Εκείνη δέχθηκε σχεδόν αμέσως, με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων φωτογράφων.

Κομβικής σημασίας για την αυτοπεποίθησή της υπήρξε η ανακάλυψη ότι δεν είναι το πρώτο μοντέλο με αναπηρία, καθώς είχε προηγηθεί η Aimee Mullins το 1999, Αμερικανίδα παραολυμπιονίκης με ακρωτηριασμένα πόδια, την οποία είχε επιλέξει ως μοντέλο ο Βρετανός σχεδιαστής Αλεξάντερ Μακ Κουίν. Σήμερα, η Αλεξάντρα είναι επιτυχημένο μοντέλο στην Ουκρανία, όντας παράλληλα και σύμβουλος του δημάρχου στη γενέτειρά της.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top