Γαλλία: Λάσπη και βράχοι εξαφάνισαν ολόκληρο χωριό!

Δύο τραυματίες-Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Έναν εφιάλτη ζουν οι κάτοικοι στη νοτιοδυτική Γαλλία. Οι καταστροφές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είναι ανυπολόγιστες, ενώ κατάπληξη προκαλούν οι εικόνες από την κατολίσθηση ενός λόφου, ο οποίος καταπλάκωσε κατοικίες.

Νέα πτώση θερμοκρασίας από το βράδυ!

Νότια Γαλλία: Η κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα

Δυο άτομα τραυματίστηκαν από την κατολίσθηση, τρία σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ δυο άλλα υπέστησαν σημαντικές ζημιές, ενώ οι διασώστες, με την βοήθεια εκπαιδευμένων σκυλιών αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους.

Τεράστιοι βράχοι καταπλάκωσαν ολόκληρο χωριό :φωτογραφία από το δελτίο του Star.
Οι διασώστες μεταφέρουν τους κατοίκους μέσα σε κάδους απορριμμάτων! :Φωτογραφία από το δελτίο του Star

Ο όγκος των βράχων που αποκολλήθηκε υπολογίζεται πως είναι περίπου 3000 τετραγωνικών μέτρων. Οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο που οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες κατέστησαν το υπέδαφος ασταθές.

Τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν τους κατοίκους από το χωριό και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψουν. Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Σε άλλες πληγείσες περιοχές, όπου η στάθμη των νερών ανεβαίνει επικίνδυνα, οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να απομακρύνουν τον κόσμο, τον οποίο μεταφέρουν ακόμη και μέσα σε κάδους απορριμμάτων.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top