CIA: Στη δημοσιότητα έδωσε video και απόρρητα αρχεία από τον υπολογιστή του Οσάμα μπιν Λάντεν

Το υλικό ανακαλύφθηκε στο κρησφύγετο όπου σκοτώθηκε από πεζοναύτες

Καθώς ο εφιάλτης της τρομοκρατίας ξανακτύπησε στη Νέα Υόρκη μετά από 16 χρόνια, βίντεο του εγκεφάλου της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 Οσάμα μπιν Λάντεν αλλά και του γιού του έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η αμερικανική CIA.

Είναι το πρώτο βίντεο που δείχνει το γιό του Οσάμα μπιν Λαντεν ως ενήλικο. Οι εικόνες τραβήχτηκαν την ημέρα του γάμου του και δείχνουν τον Χαμζά μπιν Λάντεν χαμογελαστό και περιστοιχισμένο από άλλους άντρες.

Στη διάρκεια του βίντεο ακούγονται ύμνοι και προσευχές στον Αλλάχ. Ο διάδοχος του μπιν Λάντεν και στην ηγεσία της αλ Κάιντα επαναλαμβάνει τα λόγια των υπολοίπων.

Τις εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα η CIA και ανήκουν στο υλικό που ανακάλυψαν οι Αμερικανοί πεζοναύτες στο κρησφύγετο που σκότωσαν τον μπιν λάντεν στο Πακιστάν τον Μάιο του 2011.

Η οργάνωση η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επισκιαστεί από τη δράση του Ισλαμικού Χαλιφάτου κατά καιρούς έχει δημοσιοποιήσει ηχητικά μηνύματα του Χάμζα μπιν Λάντεν. 

Σε άλλα βίντεο από τον υπολογιστή του Οσάμα μπιν λάντεν μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, παίζουν στην αυλή του κρησφύγετού του.

Σε ένα μάλιστα ένας ηλικιωμένος άντρας, πιθανότατα ο ίδιος ο μπιν Λάντεν, μαθαίνει σε δυο μικρά αγόρια πως να σημαδεύουν στόχους από πολύχρωμα μπαλόνια. Τίποτα δεν δείχνει ότι ο ηλικιωμένος άντρας που παίζει με τα παιδιά και τα εγγόνια του είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη, υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους αθώων ανθρώπων.

 

Δείτε περισσότερα στο video.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top