Ζάκυνθος: Η αδιαφορία των αρμοδίων όπλισε το χέρι του πατροκτόνου

Είχαν γίνει τρεις καταγγελίες από το 2009!

Τόσο το οικογενειακό δράμα της Ζακύνθου όσο και στην υπόθεση της Λέρου, υπάρχουν κενά στον τρόπο που λειτούργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Το παρασκήνιο φώτισε η Τασούλα Παπανικολάου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Ζάκυνθος: Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν στα δικαστήρια τον 26χρονο πατροκτόνο

Η πρώτη καταγγελία στην υπόθεση της Ζακύνθου γίνεται τον Σεπτέμβριο του 2009.  Γίνεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού», είναι ανώνυμη, αλλά πολύ σαφής. Υπάρχει  σωματική κακοποίηση και παραμέληση δύο παιδιών ηλικίας 2,5 ετών και 6 μηνών. Ενημερώνεται η εισαγγελία της Ζάκυνθου.

Δύο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2011, γίνεται δεύτερη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την ίδια υπόθεση. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει και πάλι τις δικαστικές αρχές του νησιού. Τους θυμίζουν την προηγούμενη καταγγελία και ζητούν να μάθουν τι τρέχει στην οικογένεια. Τι απάντηση παίρνουν; Ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο.

Τον Αύγουστο του 2017, οκτώ χρόνια μετά γίνεται νέα καταγγελία για έντονη παραμέληση ανηλίκων και ενημερώνεται πάλι η Εισαγγελία Ζακύνθου. Ποιος ή ποιοι λοιπόν ευθύνονται για τα 8 χρόνια αδιαφορίας; Ανυπαρξίας κάθε κράτους πρόνοιας; Ποιος τελικά όπλισε το χέρι ενός 26χρονου παιδιού; Ποιος ώθησε ένα 26χρονο παλικάρι να πάρει τον νόμο στα χέρια του;

Πολλά τα ερωτήματα στην υπόθεση της Ζακύνθου, πολλά και στην υπόθεση της Λέρου. Ποιοι είναι εκείνοι που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Ειδικά όταν πρόκειται για αθώες παιδικές ψυχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top