Πάρτε βαθιά ανάσα! Φρούριο η Αθήνα για την άφιξη Ερντογάν

Το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, που έρχεται με άγριες διαθέσεις

Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Ερντογάν

Με άγριες διαθέσεις έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή του συνέντευξη, όπου ζήτησε την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα. Εκτός όμως από το μπουρλότο που έβαλε στις συναντήσεις που θα έχει με την ελληνική πολιτική ηγεσία λίγο πριν αυτές ξεκινήσουν, μπουρλότο θα μπει σήμερα και στη ζωή των Αθηναίων, οι μετακινήσεις των οποίων, κυρίως στο Κέντρο της πόλης θα γίνονται μετ’ εμποδίων.

Η Αθήνα θυμίζει ήδη φρούριο και οι κάτοικοι θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς θα υπάρχουν συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το πρόγραμμα του Τουρκού προέδρου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 10:30 και το πρωί, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τουρκική αντιπροσωπεία και εκεί θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Στις 11:30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στις 11:45 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στις 13:30 ο Τούρκος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στις 14:50 θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, ενώ το απόγευμα στις 16:30, ο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 19:25 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Τούρκου προέδρου και της συζύγου του.

Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» θα παραμείνει κλειστός όλη την Πέμπτη, ενώ θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία και θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, αυτό θα γίνεται σταδιακά από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τη λήξη της επίσκεψης Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, για την οδό Πανεπιστημίου στηνλεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται επίσης να προκληθεί στους περισσότερους δρόμους του Λεκανοπεδίου αφού πολλοί δρόμοι θα κλείνουν σταδιακά από την τροχαία, ανάλογα με τα δρομολόγια του Ταγίπ Ερντογάν.

Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017, στις ακόλουθες περιοχές:

α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου  Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή

Την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στη Θράκη και αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» στις 11:15 μαζί με τη σύζυγό του και τουρκική αντιπροσωπεία.

Θα τον υποδεχθούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στις 12:10 αναμένεται να φτάσει στην Κομοτηνή, όπου και θα επισκεφθεί το Kirmahalle Cammi.

Στις 13:30 θα παρακαθήσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο Chris and Eve Mansion και στι; 16:00 θα αναχωρήσει με ειδική πτήση για την Τουρκία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top